Mégsem támogatja a kormány a királyhelmeci ipari parkot

2010. december 16. - 18:30 | Régió
Királyhelmec polgármesterét, Balog Józsefet kellemetlenül érintette a hír, hogy Juraj Miškov gazdasági miniszter nem számol a városban tervezett ipari park megépítésével.

„Hivatalosan még nem tudok semmit, de ez a hír kellemetlenül érintett. Iveta Radičová miniszterelnök ugyanis megígérte, hogy a kormány a nagy munkanélküliséggel küzdő régiók terveit fogja támogatni. Ez nálunk a városban 28%-os, a környező településeken még magasabb. Januárban megyek a minisztériumba” – mondta a SITA ügynökségnek a polgármester, aki abban bízik, hogy a kormány mégis támogatni fogja az ipari parkot. Hiszen a kérvényük már egy éve a minisztériumban van.

A polgármester szerint a város már elkezdte a felkészülést az ipari park építésére. 45 hektárnyi területet különítettek el erre a célra, és 248 954 eurót fektettek az előkészületekbe. Az építkezési engedélyen kívül mindent előkészítettek, már csak a minisztérium döntésére várnak, mondta Balog József.

„Már volt egy befektetőnk, aki az ipari park kétharmadát igényelte, de csak kétszáz munkahelyet teremtett volna. Végül nem egyeztünk meg. Mások is érdeklődtek, de mivel ilyen sokáig nem történt semmi, visszaléptek” – mondta a polgármester. Véleménye szerint 5-6 közepes nagyságú befektetőre számítanak, akik 400-600 munkahelyet lennének képesek megteremteni.

SITA/para