Hájos Zoltán: Bugár György a választópolgároknak tartozik elszámolással

2011. január 13. - 17:08 | Régió
DUNASZERDAHELY – Hájos Zoltán polgármester megerősítette, hogy a Sloboda zvierat nevű állatvédő szervezet elküldte szerződés-javaslatát az önkormányzatnak.

A polgármester a Paraméterrel e-mail-ben közölte, semmilyen megbízást nem adott Bugár György képviselő számára a kóbor kutyákkal kapcsolatban. Egyszersmind megerősítette, hogy a Sloboda zvierat szervezet eljuttatott egy szerződés-javaslatot az önkormányzat számára. "Egy-egy kóbor ebet 60 euróért fognának be, állatorvosi ellátásban részesítenének, 10 napra karanténba helyeznék, majd szabadon rendelkeznének a kutyával" - áll Hájos Zoltán nyilatkozatában. A felkínált szerződés három évre szól.

Bugár György kijelentéseit ellenben nem szeretné minősíteni. "Felnőtt ember, aki városi képviselőként képviseli a dunaszerdahelyi lakosok érdekeit. Hogy ezt milyen módon teszi, a választópolgároknak tartozik elszámolással nem pedig a polgármesternek" - fogalmazott Hájos Zoltán.

Korábban egyik olvasónk szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében azt állította, hogy Bugár György dunaszerdahelyi önkormányzati képviselő azt üzente Daniela Sánthovának, egy állatvédő szervezet vezetőjének, ha péntekig nem likvidálják azt az 5 kutyust, amelyeket az állatvédők nagy nehezen befogtak, majd elláttak élelemmel és hajlékkal, akkor megöleti őket.

Bugár György szerdán úgy fogalmazott, Sánthová hónapok óta hitegeti a várost, és keddi telefonbeszélgetésük során azt mondta neki: "Ha nem tud megoldást rá (a kóbor kutyák befogására - a szerk. megj.), akkor majd én találok. Kérdezte, milyen módon, erre én azt mondtam, hogy például odamegyek és lapáttal agyonverem a kutyákat. De ezalatt nem azt értem, hogy meg is tenném, hanem azt, hogy ha ő két hónap alatt nem képes megoldást találni, akkor majd én intézkedem." Majd ezt követően emlékeztetett, hogy az ő kezdeményezésének köszönhető, hogy a Sloboda zvierat szervezet szerződése "a polgármester asztalán van".

-para-