A Párkányi Körzeti Hivatal nem fog megszűnni

2011. január 14. - 16:52 | Régió
Szó sincs a párkányi körzeti hivatal megszüntetéséről, és arról sem, hogy egyes részlegeit Érsekújvárba helyeznék át - tájékoztatta a Paramétert a hivatal elöljárója.

Kamanca Gyula, a Párkányi Körzeti Hivatal elöljárója is határozottan  cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint Párkányban megszüntetik a hivatalt. Ezzel tulajdonképpen Farkas Iván és Szigeti László MKP-politikusok e hét eleji bejelentésére reagált.

- A hivatalban valóban volt leépítés, melynek keretében január elsejétől öt alkalmazott távozott és most húsz emberrel dolgozunk, de megszüntetésről szó sincs, ezek rémhírek – jelentette ki az elöljáró.
A belügyminiszérium is megerősítette, hogy nem zárják be az intézményt.

Grendel Gábor szóvivőt telefonon értük el. A belügyminiszérium ebben a pillanatban egy elemzésen dolgozik, amely feltérképezi a körzeti hivatalok effektivitását, de szó sincs róla, hogy a Párkányi Körzeti Hivatalt megszüntetnénk – közölte a tárca szóvivője is.

Arra a kérdésünkre, hogy az épp folyó felmérés eredményeitől függően esetleg előfordulhat-e, hogy Párkányban bizonyos részlegeket megszüntessenek vagy áthelyezzék ezeket Érsekújvárba, a tárca szóvivője úgy reagált, hogy nem szerencsés találgatni, a biztos az, hogy az intézmény nem szűnik meg, továbbra is működik.

A Párkányi Körzeti Hivatalt 2004-ben pont azért hozták létre, hogy a körzet lakosainak ne kelljen 50-70 kilométert utazniuk Érsekújvárba, ha mindennapi ügyeiket el szeretnék intézni.

-buch -