Híd: Szorosabb viszonyt a helyi önkormányzatokkal

2011. január 30. - 17:12 | Régió
Folytatódik a Híd vezetőségének körútja, melynek célja a helyi önkormányzatokkal való szorosabb kapcsolatok kialakítása. Miután múlt héten Bugár Béla és társai a Nagyszombati és Nyitrai kerület Híd-szimpatizáns polgármestereivel találkozott, e hét végén a besztercebányai, eperjesi és kassai régiók polgármestereit kereste fel.

A körút első állomása Besztercebánya volt, ahol Bugár biztosította Peter Gogola polgármestert, hogy városa a jövőben számíthat a Híd segítségére. Gogola szerint ez a segítség legfőképpen a Híd által vezetett minisztériumok pályázataival és projektjeivel kapcsolatos tanácsokra és információszerzésre vonatkozik.

A találkozót követően a Híd vezetősége és kormánytagjai, Rudolf Chmel miniszterelnök-helyettes és Simon Zsolt a földművelésügyi és vidékfejlesztési tárca vezetője Rimaszombatban találkoztak a régió polgármestereivel. A találkozó – melyen negyvenegy Hídhoz közel álló polgármester vett részt – fő témája a régióbeli falvak és városok jelenlegi helyzete, valamint a községek jövőbeni fejlesztésének lehetőségei voltak.

(a Híd sajtóközleménye)