Sátor Lajos és a Raisz-fivérek halott emberek?

2011. március 7. - 08:21 | Régió
Állítólagos tanúvallomások szerint már soha nem fogják elítélni a Pápay-banda lemészárlásában való közreműködésért a dunaszerdahelyi Raisz-fivéreket, Csabát, és Szilárdot, valamint Sátor Lajost az 1999-ben elkövetett, tíz ember életét követelő dunaszerdahelyi mészárlás állítólagos megrendelőjlét – reprodukálja az Új Szó a Plus 7 dní hetilap múltheti beszámolójában közzétett információkat.

A lap értesülései szerint mindhárman halottak és közös sírban vannak elásva. A rendőrség nem hajlandó bővebb tájékoztatást adni az esetről. A három gyanúsított halálhírét állítólag K. Krisztián kelti, aki bevallása szerint állítólag saját kezűleg ásta el a holttestüket, ám csak akkor hajlandó hivatalosan vallomást tnni, ha bekerül egy olyan tanúvédelmi programba, amelynek része a teljes identitásváltás is.
Az esetben másik tanú is szerepel, az a H. Lehel, akinek vallomása ugyan a Plus 7 dní szerint részben eltér a K Krisztián által előadottaktól, abban viszont állítólag megyezik a két vallomás, hogy A Raisz-fivérek ás Sátor halottak.

A Raisz-fivérek 2008 szeptemberében tűntek el. Szemtanúk szerint a dunaszerdahelyi Max bevásárlóközpontból Nyékvárkonyba mentek, ahol N. Zsolttal kellett volna találkozniuk. Röviddel ezután már ki volt kapcsolva a mobiltelefonjuk; nem lehetett őket elérni. A rendőrség N. Zsolt lakását átkutatta – eredménytelenül. N. Zsolt egyéként azt állítja, csak tíz percig volt velük, s nem tudja hová tűntek.
Egyes értesülések szerint az sem kizárt, hogy Raisz-fivérek és a Sátor Lajos is sértetlenül élik világukat külföldön, tehát egyelőre sikerül megúszniuk a felelősségrevonást.

Raisz Szilárd és Csaba öt évet töltöttek el vizsgálati fogságban és azért kerültek szabadlábra, mert letelt a vizsgálati fogságban letölthető törvényes időtartam. Jogerős ítélet azota sem született az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlás ügyében.

Új Szó/para