Jaroslav Spišiak: Raisz Szilárdé és Csabáé lehet a Dunaszerdahelyi járásban kiásott két holttest!

2011. március 9. - 17:50 | Régió
A rendőrség által a napokban szerzett operatív információk szerint Raisz Szilárd és fivére, Csaba holttesteit találták meg a Dunaszerdahelyi járás területén – közölte a Paraméterrel  Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitány.

„A rendőrség nyomozócsoportja olyan operatív eszközökkel megszerzett információkhoz jutott, hogy a Pápay-banda 1999-es lemészárlásában való közreműködéssel vádolt Raisz Szilárd és Csaba tetemeit a Dunaszerdahelyi járásban ásták el. Ezeknek az információknak a birtokában került sor a megjelölt helyszínen a kutatásra, ahol valóban két férfi holttestére bukkantunk“, tájékoztatott Spišiak.

Az országos rendőrfőkapitány egyszersmind cáfolta azt, hogy három holttestről lett volna tudomásuk a rendőröknek.

„Bizonyos alvilági körökből származott az a sajtó által is átvett dezinformáció, amely szerint a meggyilkolt Raisz-fivérekkel együtt ásták el a dunaszerdahelyi illetőségű  Sátor Lajost, aki ellen évek óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, ugyancsak az 1999-ben Dunaszerdahelyen elkövetett tíz emberáldozatot követelő alvilági mészárlás miatt. Hangsúlyozom, egyáltalán nem három holttestet kerestünk az elmúlt napokban, hanem kettőt. Mégpedig azért a Raisz-fivérekét, mert a nyomozócsoport által operatív módszerekkel által beszerzett információk szerint meggyilkolták majd elásták őket. Jelenleg az elhalálozás okának megállapítása és a holttestek azonosítása folyik“ – nyilatkozta a Paraméternek szerdán délután Jaroslav Spišiak.

-para-