Bővül a szökőkút és lesznek pihenők - Folytatódik a VMK előtti munka

2011. március 21. - 15:42 | Régió
DUNASZERDAHELY – A következő napokban, hetekben folytatódhatnak a felújítási, építkezési munkálatok a Városi Művelődési Központ előti téren.

Ahogy azt Hervay György, a Városi Hivatal beruházási osztályának vezetője a Paraméternek elmondta, a napokban tárgyalnak a beruházóval, hogy mikor folytatják a munkálatokat, amelyeket egyébként az időjárás már engedne. Egyelőre nem derült ki, hogy ezen vagy a jövő héten kerül sor erre.

Az osztályvezető tájékoztatott, mire is szolgálnak majd az építmények, amelyek felépülését az arra járók nap mint nap figyelemmel kísérhetik. A földből kiemelkedő oszloprendszerek pihenőként szolgálnak majd, alattuk padokat helyeznek el. Egyúttal az oszlopokba bevezették az áramot, amelyet egy-egy rendezvény alkalmával használhatnak majd az árusok, akik szintén e építmények alá rendezkedhetnek be. A lépcső melletti építményt pedig úgy alakítják ki, hogy színpadként is funkcionálhasson.

Mint arról már korábban is tájékoztattunk, sor kerül a járdaborítás teljes cseréjére a téren és a Bartók Béla sétány tér mellett elhaladó részén. Megújul a Három Grácia is, a szökőkutat kibővítik, a körülötte lévő parkot szintén újrafüvesítik és virágokkal, növényekkel népesítik be. Emellett öntözőrendszert is beiktatnak. 

A VMK tövében lévő városi WC szintén megújul, kibővül, az előtte lévő teraszon pedig új buszmegállót és pihenőhelyiséget alakítanak ki.

A teljes beruházás értéke, amelyről már szintén írtunk, mintegy egymillió euró, amelynek 95%-át EU-s forrásokból meríti a város, 5% önrészt maga biztosít. A munkálatok vélhetően őszig eltartanak, eredetileg 11 hónapos projektként lett meghirdetve, szeptemberben indult a felújítás.

-para-