Spišiak: A Raisz-fivérek voltak elásva Csótfán

2011. március 23. - 12:26 | Régió

Raisz Csaba és Szilárd holttesteit találták meg a dunaszerdahelyi járásbeli Csótfán - erősítette az országos rendőrfőkapitány Jaroslav Spišiak szerdai sajtótájékoztatóján és a Paraméternek is.

Spišiak: A Raisz-fivérek voltak elásva Csótfán

„A rendőrség nyomozócsoportja operatív információkhoz jutott, hogy a Pápay-banda 1999-es lemészárlásában való közreműködéssel vádolt Raisz Szilárd és Csaba tetemeit Csótfán ásták el. Ezeknek az információknak a birtokában került sor a megjelölt helyszínen a kutatásra, ahol valóban két férfi holttestére bukkantunk. A DNA-vizsgálat egyértelműen igazolta, a Raisz-fivérek“, nyilatkozta a Paraméternek Spišiak.



Raisz Szilárdot és Csabát 2008. szeptember 17-én a dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpontban látták utoljára. Egy telefonhívás után Mercedesükkel állítólag Várkonyba mentek, ahol N. Zsolttal találkoztak. Nem sokkal később mindkettejük telefonja ki volt kapcsolva.

Raisz Szilárdot és testvérét, Csabát az 1999-ben, a dunaszerdahelyi Fontána étteremben elkövetett maffiamészárlás megszervezésében való közreműködéssel vádolták. Mindketten 5 évet töltöttek vizsgálati fogságban, majd annak törvényileg megszabott időtartama leteltével szabadlábra helyezték őket.

-para-