Csigákkal gyalogtúráztak

2011. március 26. - 19:04 | Régió
Dunaszerdahelyi járás - A csallóközi rónát barangolták be a Dunaszerdahelyi járás turisztikai klubjai szombaton. A gyalogtúra szervezője, a Nagymegyeri Csigák Turistaklub a tavasz beálltával már hagyományosan márciusban szervezi meg ezt az eseményt, mely tavaly óta a Sanyi bácsi emléktúra nevet is viseli, tisztelegve egykori szakosztály- és klubelnökük, idősebb Ollé Sándor előtt, aki évtizedekig szervezte, vezette a helyi természetjárók közösségének életét.

A nagymegyeri turistaklub tagjain kívül itt voltak a bakai fiatal természetjárók, a dunaszerdahelyi Család és Slávia Turistaklub tagjai, valamint az egyházgellei természetbarátok is. A gyalogtúra kiindulópontja a komáromi járásbeli Gellérben volt, ahová buszokkal szállították el a részvevőket, innen mintegy 14 kilométert tettek meg a természetjárók Nagymegyerig, miközben gyönyörködhettek a kanálisok mentén vezető csallóközi tájban.

A táv felénél beiktatott pihenőkor aztán előkerült a batyuk aljáról az elemózsia, jöhetett a szalonnasütés. A kellemes időben zajló emléktúrán több mint százan vettek részt, a nagymegyeri célban végül finom gulyás várta őket.

Kovács Zoltán