Sms-ben kapják a falu híreit a légiek

2011. március 29. - 14:36 | Régió

LÉG – Néhány hónapja indult a helyi önkormányzat szolgáltatása, mely szerint aki igényli, sms-ben kaphatja meg a közszolgálati jellegű és egyéb híreket.

 

Nagy Ákos a községi hivataltól közölte a Paraméterrel, hogy eredetileg e-mailben tervezték kiküldeni a híreket, majd Szitási Ferenc polgármester javaslatára az sms mellett döntöttek. "Ez kicsit korlátozottá teszi a hírek terjedelmét, de minden hírt nem is tudnánk elküldeni, így viszont hatékonyabb" - mondta. 

Az önkormányzat sms-enként 2-3 cent közötti összeget fizet a szolgáltatónak. Ahogy Nagy Ákos fogalmazott, a szolgáltatás előtt szórólapokon értesítették a falu lakosait, amelyek visszaküldésével, és a telefonszám megadásával lehetett erre jelentkezni. "Úgy határoztuk meg, hogy háztartásonként egy mobiltelefonra tudjuk küldeni a híreket. Jelenleg kb. 170-en jelentkeztek már, de szeretnénk ezzel elérni a háztartások mintegy 70-80%-át, ami 500 körüli számot jelent" - fogalmazott Nagy. 

Ami a kiküldött híreket illeti, a lakosok ezáltal értesülhetnek a falu focicsapatának meccseiről, eredményeiről, de megkapják így az óvodák és iskolák közleményeit, valamint arról is tudomást szerezhetnek, hogy mikor nincs orvos, a gyógyszertár nyitvatartásáról, víz/gázóra-leolvasások, illetve áramkimaradások időpontjáról.

A szolgáltatás egyébként a falu hangosbemondója mellett működik, így azok sem maradnak le a hírekről, akik esetleg nem igénylik.

-para-

Címkék: SMS