Kilenc autóval vonultak ki a tűzoltók a tanintézményhez

2011. március 30. - 13:31 | Régió
Nagymegyer – A bevetési gyakorlat során a Bartók Béla Alapiskola második emelétéről kötelek és hordágy használatával mentettek ki egy embert a lánglovagok, további két személyt pedig a füsttel telt helyiségekből.

A nagy erőkkel kivonuló tűzoltók összesen kilenc járművel érkeztek az addigra már kiűrített háromemeletes épülethez, mely az említett alapiskolán kívül a kereskedelmi akadémiának és a gimnáziumnak is az otthona. Bevetési gyakorlat révén, természetesen, senki sem sérült meg, az akciót már előre egyeztették megyei, illetve városi szinten.

A bevetés parancsnoka, Čandal Tibor elmondta, hogy délelőtti gyakorlatuk célja az volt, hogy felmérjék állományuk tudásának szintjét az ilyen jellegű mentési munkálatokban. A nagymegyeri tűzoltó- és műszaki mentőállomás 9 óra 30 perckor kapta az emelt szintű riasztást, ilyen esetekben automatikusan a dunaszerdahelyi állomáshelyről is kiindulnak a tűzoltókocsik.

A helyszínre érkező gépjárművek között két tartálykocsi, három műszaki mentéshez használatos autó, egy kosárral ellátott karos emelő és további három segédtechnikai jármű volt. A bevetésen összesen 35 tűzoltó vett részt Nagymegyerről és Dunaszerdahelyről, őket a bősi önkéntesek is kiegészítették.

Kovács Zoltán