Elfogadták a csallóközi fürdőváros 2011-es költségvetését

2011. április 5. - 08:10 | Régió
NAGYMEGYER - A beterjesztett költségvetési javaslat módosított formáját fogadta el a városi képviselő-testület a tegnap megtartott ülésén. A változtatást a független képviselők csoportja eszközölte ki, mert soknak tartották a beruházásokra szánt másfél millió eurós hitelkeretet.

A független városatyák a hivatal által beterjesztett 7 822 733 eurós kiegyensúlyozott költségvetési anyagban azt is kifogásolták, hogy 10-20 ezer eurós összegek csak úgy „röpködnek” különböző projektekre, tanulmányokra, átvilágításra, de az emberek járdák, utcák felújítását szeretnék, viszont ebből egy métert sem látni a büdzsé javaslatában.

Dobis László független képviselő azt kifogásolta, nem lát még idén biztató helyzetet Szlovákia gazdasági fellendülésében, ezért az sem biztos, hogy az önkormányzat megkapja az összes idei járandóságát az országos költségvetésből. Ennek okán vonta kétségbe, hogy bizonyos beruházásokat hitelekből kellene megvalósítani a városnak, miközben azt is megemlítette: támogathatók a nagyobb beruházások, de nem ebben az évben, a költségvetés egy nyitott könyv, a gazdasági helyzettől függően évközben is lehet rajta alakítani. Szerinte a független képviselők által beterjesztett módosító javaslatok megfelelnek a mai helyzetnek.

Egy másik független képviselő, Görföl Vilmos szerint azért is álltak elő a módosításokkal, mert a pénzügyi bizottság sem javasolta elfogadni a hivatal által beterjesztett költségvetési javaslatot. A 2011-re szóló büdzsé kérdésében végül egyezség született, a függetlenek által beterjesztett javaslaton még annyit csiszoltak, hogy az már elfogadható volt az MKP-s képviselőknek is. Így a tizenkét jelenlévő képviselő 11 igennel és egy tartózkodással szavazta meg Nagymegyer idei költségvetését, melynek bevételi és kiadási oldalán a lefaragások után egyaránt 7 233 588 euró olvasható. A plénum késő estébe nyúló, több mint ötórás ülését végül Néveri Sándor (MKP) polgármester javaslatára félbeszakították, folytatása jövő hét hétfőn lesz.

Kovács Zoltán