Pihenőközpont épül Komáromban a Holt-Vág mellett

2011. április 5. - 11:18 | Régió
Összefogott az Ekopolis Alapítvány meg a Heineken Szlovákia, és kiírtak egy pályázatot, amelynek célja a 35 000-nél több lakossal rendelkező városok támogatása, hogy a lakosok, turisták aktívan tölthessék a szabadidejüket a város környékén.

Az öt legjobb pályázatot 31 kérvényből választották ki. A kérvényezett összeg összesen 175 093 euró volt.  Az egyik legjobb pályázat a komáromi önkormányzaté lett, így 5200 eurós támogatást nyert egy pihenőközpont kiépítésére.  A Holt-Vágon épülő pihenőövezet feltehetőleg április utolsó napjaiban kerül átadásra. A környéket a helyi horgászszervezettel együttműködve először is rendbe teszi város.

,,A pihenőövezetbe 3 lugast, 12 padot és 6 asztalt terveznek, ahol lehetőség nyílik akár gulyás-, és halászléfőző versenyek megrendezésére. A terület a XX. Komáromi Napok rendezvénysorozat alatt (április 26.-május 2.) már használható lesz” - közölte Ing. Andrea Kabátová, a városi hivatal illetékese.

A pályázat további kedvezményezettjei Nagymihály, Trencsén, Besztercebánya és Pozsony lettek.

Összesen 27 ezer eurót szántak a programra, amelyen az öt legjobb pályázó osztozhat. Trencsént, Nagymihályt és Komáromot 5200 eurós, Besztercebánya 6000 eurós, Pozsony pedig 5400 eurós támogatást nyert el.

Hakszer Renáta