Író-olvasó találkozó Vrabec Máriával az egyetemi napokon

2011. április 7. - 11:31 | Régió
KOMÁROM -  Lehetőségük nyílt szerda este találkozni Vrabec Máriával a Selye János Egyetem Konferencia Központjában azoknak, akik szívügyüknek érzik a Malina Hedvig ügyet, illetve olvasói voltak a Hedvig-könyvnek, amit 2010-ben alkotott meg a szerző.

Malina Hedvig volt az a magyar lány, akit 2006-ban Nyitrán megvertek azon egyszerű oknál fogva, hogy magyarul beszélt. Az ügye, és állításának bizonyossága a mai napig vitatott, és megosztja a közvéleményt még mindig.

Vrabec Mária kezdettől fogva hitt Hedvignek, mivel az elsők között szembesült a lány sokkos állapotával, illetve látványos sérüléseivel még az incidens napján, a nyitrai kórházban. Azóta sok bizonyíték és ellenérv látott napvilágot, azonban az alkotó a kezdetektől megingathatatlan abban, hogy a lány igazat mondott.

A mai napig kapcsolatban áll Hedviggel, aki azóta két gyermekes anya, stabil családi hátterének köszönhetően pedig sikeresen feldolgozta az eseményeket, amiket természetesen sosem felejt el. Ebben segítette továbbá a pszichiátere, aki szintén megszólal a könyvben, ahogyan az ügyvéd is, aki Hedviget képviselte.

Vrabec készségesen válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

Hakszer Renáta