Overdose-zal, a csodalóval ismerkedhettek a csallóközi szakközépiskolások

2011. május 3. - 18:37 | Régió
Az agrárvállalkozás szakirány keretein belül szeptemberben új szak nyílt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában.

„Pontos elnevezése: lótenyésztés és lovaglás. Szlovákiában ez az egyetlen magyar nyelvű oktatás ebben a szakirányban. A diákok a mezőgazdaság és a gazdaságtan alapjai mellett természetesen más szaktantárgyakat is tanulnak” – tudtuk meg Szabó László igazgatótól.

A középiskolások a közelmúltban tanulmányi kiránduláson vettek részt Magyarországon, ahol az alagi lóversenypályán és tréningcentrumban találkoztak Mikóczy Zoltánnal és csodalovával, Overdose-zal. A dunaszerdahelyi üzletember szívélyesen fogadta a csallóköziek érdeklődő csoportját.

Overdose-zal a karámban ismerkedhettek a diákok. Áradt belőle a büszkeség. Mikóczy meg is jegyezte, hogy egyik tulajdonsága a kivagyiság. Elmondta továbbá, hogy a Hoppegartenben elért legutóbbi nagyszerű győzelme után a ló pihent, a tréningek csak ezen a héten kezdődtek.

Az exkurzió következő állomása a budapesti Kincsem Park volt, ahová Mikóczy Zoltán kalauzolta el a szakközépiskolásokat és oktatóikat. Szabó László igazgató megegyezett Dózi tulajdonosával, hogy legközelebb egy ottani lóverseny alkalmával találkoznak, s a színfalak mögé is betekinthetnek majd a tanulók.

A dunaszerdahelyi vidékfejlesztési szakközépiskola ez évben is várja a lovas-ágazat iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

(lel, mgy)