Bereczk Oszkárt Hájos Zoltánnal szemben választották meg elnöknek

2011. május 4. - 10:14 | Régió
A Csallóközi Városok és Falvak Társulása az elmúlt napokban tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen Bereczk Oszkárt, Albár polgármesterét választották meg a társulás elnökének.

Bereczk Oszkár két szavazattal kapott többet a dunaszerdahelyi polgármesternél, a jelenlévő 62 település képviselőjéből 32-en szavaztak rá. "Elsősorban az elvégzendő munka a fontos, mint az, hogy ki nyert. Meg vagyok róla győződve, hogy ha Hájos Zoltán nyert volna, akkor ő is előbbre viszi a társulást. Ez a választás nem a győzelemről szól, hanem hogy valaki munkát vállalt, ez esetben pedig rám került a sor. Kicsit próbáljuk másképp végezni a tevékenységünket mint eddig, próbálunk komolyabban fellépni a városok és falvak érdekében" - hangsúlyozta Bereczk Oszkár a Paraméter megkeresésére.

Albár polgármestere Kvarda Józsefet váltja a társulás élén. Kérdésünkre, hogy mi az, amit eddig nem a megfelelő módon végeztek a társulásnál, Bereczk Oszkár úgy válaszolt, hogy nem szeretne a múltba tekinteni és másokat bírálni. "A múlttal sosem foglalkozom, előre kell tekinteni, jövőképet alkotni. Korábban sok egyezkedés volt a faluk és városok érdekében, de jelentősebb eredmény nélkül" - mondta.

A közelgő népszámlálás kapcsán közölte, hogy több szervezettel is együttműködnek e téren, mindenekelőtt szeretnék kizárni a politikát ebből. Ugyanígy vélekedett arról is, hogy a társulás vezetésében megnőtt a független, illetve Híd-párti polgármesterek száma az MKP-val szemben. "A társulásnak egyetlen célja van, hogy a települések érdekeit képviselje, nem pedig a politikáét, amit kizárunk. Több polgármesterrel beszélgettem erről, mindannyian úgy gondoljuk, hogy a politikának nincs helye itt. Kimondottan az emberek, a falvak és városok képviseletéről van szó" - szögezte le Bereczk Oszkár.

A Csallóközi Városok és Falvak Társulásának ügyvezető alelnöke Ravasz Béla lett, Egyházgelle korábbi polgármestere, a másik alelnök pedig Naszvad polgármestere, Haris József. Az elnökségbe a Dunaszerdahelyi járásból Hájos Zoltán (Dunaszerdahely), Bárdos Gábor (Somorja), Bacsó László (Nyárasd), Berner Lajos (Jányok), Szitási Ferenc (Lég), Balódi László (Hodos), Gódány László (Egyházkarcsa) és Fehér Tibor (Illésháza) került be, a Komáromi járást Margita Zemková (Ógyalla), Horváth Árpád (Gúta), Fekete Ivett (Ekel) és Szalay Rozália (Kolozsnéma), a Galántai járást pedig Farkas Imre (Jóka) fogja képviselni. A társulásnak összesen 100 tagja van e három járásból.

-para-