Hainburg-Somorja: Pomlé Majális

2011. május 4. - 18:57 | Régió
2011. május 7-én, Somorján a Pomlé parkban kerül sor a hagyományos Majálisra, mely idén a Hainburg–Somorja 2012 projekt keretében valósul meg. Somorja és a környék lakói ismerik a hagyományos Majálist, melyet évente rendez meg a város kötelékébe tartozó Művelődési Központ. Idén azonban az említett pályázati támogatásnak köszönhetően kicsit színesebb, érdekesebb programmal várják a rendezők az érdeklődőket.

Az idei Majális a családokra élezi ki programját. A szervezők olyan programot állítottak össze, mely gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt nyújt egész napos, érdekes és szórakoztató elfoglaltságot. 10.00 órától a késő esti órákig tart majd nyitva a Pomlé és ez az idő számos izgalmas és érdekes programmal lesz megtöltve.

A koraesti órákig folynak az izgalmas családi vetélkedők, kézműves foglalkozások a réten. A helyi sportklubok interaktív bemutatókat tartanak majd, melyekbe a gyermekek is bekapcsolódhatnak.

Lesznek ugrálóvárak, gyermekkoncertek, ügyességi vetélkedők és sok izgalmas tevékenység.

A színpadon délután 3 órától különböző műfajú zenei koncertek teszik hangulatossá a majálisozni vágyók itt eltöltött idejét. Többek között fellép a helyi tűzoltózenekar, a 4M zenei együttes, Dominika Stará, McDc Veres Robi és a ZušBand. A nap végén a Royal zenekarral mulathatnak a látogatók.

A Hainburg–Somorja 2012 határon ártnyúló projekt immár második évébe lépett. 2010- ben a figyelem Somorjára összpontosult a vizen és a szárazföldön egyaránt. Júliusban vizitúrára és vizifesztiválra invitáltuk a lakókat, szeptemberben pedig a projekt keretében felújitott Pomlé városi park szinpadán és környékén izlelhettük a finom borokat és étkeket. A Pomlé Fesztivállal a projektcsapat hagyományt szeretett volna teremteni, mely – a nagy siekernek köszönhetően – megvalósulni látszik. A Majális a
következő akció, mellyel szintén hozzájárulunk ahhoz, hogy a mindannyiunk által
szeretett „Pomléba” új életet leheljünk.

A projektet Somorja testvérvárosával, Hainburggal együttműködve valósitjuk meg. A nemzetközi együttműködés talán legszebb szinbóluma a két város zeneiskoláinak közös szimfonikus zenekara, melyben fiatalok és kevésbé fiatalok, diákok és tanárok, szlovák, német vagy magyar anyanyelvűek találtak egymásra és az univerzális nyelvre, a Zenére.

2011-ben ismét lesz vizifesztivál – ezúttal Hainburgan, vizitúra Hainburgból Somorjára, a már emlitett Majális és a Pomlé Fesztivál, koncertek, valamint sok-sok egyéb akció Hainburgban.

Lelovics Andrea, projektmenedzser


Címkék: majális, Pomlé