Kompromisszumos megoldás a Neratovice tér mellett

2011. május 11. - 15:12 | Régió
DUNASZERDAHELY – Megoldódni látszik az a probléma, amely abból fakadt, hogy a 2144-es számú lakóház mellett megszűnt az ingyenes parkolás.

A közeljövőben ugyanis befejeződik azon parkolók építése, amely megoldást jelenthet a lakók parkolási gondjaira.

A Fő utca és a Vajanský utca kereszteződésében lévő nagy körforgalom mellett működő Opel autószalon tulajdonosai ugyanis januárban fizetőssé tették parkolóikat. Korábban Mészáros Mária, a cég képviselője úgy nyilatkozott a Paraméternek, hogy azért jutottak erre a döntésre, mert a magánterületükön lévő parkolókat (a város még 1999-ben, a Pázmány-éra idején eladta a szóban forgó területet) folyamatosan elfoglalják, részben az ott lakók, részben pedig nyilván azok, akik a város fizetős parkolóit szeretnék elkerülni.

A lakosok többsége megértette az autószalon érveit, ugyanakkor ez nem jelentett megoldást a problémájukra, miszerint megszűnt számukra az ingyenes parkolás. Ezért petíciót indítottak, amelyet eljuttattak a városházára is. Ebben a várost kérték a kialakult helyzet megoldására.

Az autószalon időközben 39 bérleti szerződést kötött a parkolókra, 38 eurocentes napi bérleti díjért. A város részéről több megoldási alternatíva is szóba került, végeredményben amellett döntöttek, hogy a lakóház előtti területen építenek új parkolókat. A napokban az egyik lakó kereste fel szerkesztőségünket, arra panaszkodva, hogy a parkolókat a játszótér helyére építik, ezt ugyanakkor Hájos Zoltán polgármesterrel is közölték, aki a helyszínre kilátogatva tájékoztatta a lakosokat, hogy a játszótér megmarad, a mellette lévő, nem használt területre épülnek az új parkolók. Ezáltal összesen körülbelül 12-15 új parkoló létesül.

-para-