Országos képzőművészeti pályázat kiértékelése Nyékvárkonyon

2011. május 16. - 18:16 | Régió
NYÉKVÁRKONY – Vasárnap került sor az Ünnepeink-népmeséink-mindennapjaink elnevezésű országos képzőművészeti pályázat kiértékelésére.

A szervezők, a nyékvárkonyi Csemadok Alapszervezete, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola mellett működő Akkreditált Tehetségpont és a szintén dunaszerdahelyi székhelyű Partnerség a Képzésben Polgári Társulás képviselői értékes ajándékokat osztottak a díjazottaknak.

Az országos versenybe mintegy 25 alap- és középiskola diákjai kapcsolódtak be, értékes munkák érkeztek Dunaszerdahelyről, Gútáról, Felsőpatonyból, Deákiból, Vágsellyéről, Érsekújvárból, de az ország távolabbi részéből, Fülekről, Zselízről és Kassáról is.

A szervezők a rendezvényt a közelgő népszámlálás kapcsán hirdették meg, hiszen már gyermekkorban fontos tudatosítani, mennyire fontos megismerni és ápolni kultúránkat, néphagyományainkat.

A díjkiosztást követően Fodor Lajos, a nyékvárkonyi Csemadok Alapszervezet elnöke a néhány napon belül sorra kerülő népszámlálásról beszélt a résztvevőknek. Elmondta, ne féljünk vállalni magyarságunkat, hiszen az elkövetkező években csak tőlünk függ további sorsunk.

A rendezvényt Zsapka Attila előadóművész és Gál Tamás színművész fergeteges produkciója zárta.

-para-