Rendkívüli ülés: A parkolótársaság súlyosan megszegte a várossal kötött szerződést!

2011. május 23. - 11:45 | Régió
DUNASZERDAHELY – A városi képviselő-testület Hidas tagjai rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze keddre, amelyen többek között a Dunaszerdahelyi Parkolószövetkezettel kötött szerződést szeretnék felülvizsgálni.

A Ravasz Marián és Benkóczki Vendel (mindketten Híd-képviselők) által beterjesztett javaslat célja, hogy a város felmondja a parkolótársasággal idén kötött szerződést, amiért az súlyosan megsértette a benne foglaltakat.

A szerződést a javaslat szerint azzal sértették meg, hogy a hatályos parkolási rendben 0,15 euróban van megszabva az egy órára vonatkozó parkolódíj, míg a valós állapot ennek többszörösét jelenti, ugyanis 0,50 euró szerepel a parkolóautomatákon óradíjként, azzal, hogy minimálisan 0,30 eurót kell fizetni a parkolásért egy óránál rövidebb időszakra.

A beterjesztendő javaslat szerint megbíznák a polgármestert, hogy minden lehetséges jogi eszközzel harcolja ki, hogy a beszedett parkolódíj megfeleljen a parkolási rendben foglaltaknak.

Újra szavazhatnak a polgármester hatáskörének szűkítéséről

A rendkívüli ülésen egyben beterjesztenék újra azt a javaslatot, amelyet a polgármester az április 26-i ülésen a testület jóváhagyása után megvétózott. A javaslat tárgya, hogy olyan gazdasági társaságokban, melyek egyedüli részvényese vagy tagja Dunaszerdahely, a polgármester helyett a képviselő-testület gyakorolja a szavazati jogot a közgyűlésben.

A javaslatot beterjesztő Benkóczki Vendel a korábbi plénumon indoklásában közölte, hogy egy városban a város életének alapvető kérdéseiről a városi képviselő-testület hivatott dönteni, egyben megszabni a város vagyonáról való rendelkezés alapszabályait. Ez a javaslat konkrétan a termálfürdőt üzemeltető Thermalpark részvénytársaságot érintené. Benkóczki úgy fogalmazott, hogy a fürdő egy olyan ékköve a városnak, amely megérdemli az önkormányzat külön figyelmét. Hulkó Gábor MKP-s frakcióvezető úgy reagált, hogy egyetért az érvekkel, ám ahogy fogalmazott, bizonyos hatásköröket megvonni nem lehet. A javaslatot hosszas vita után fogadták el, a Híd-frakción kívül a független Antal Ágota, és egy MKP-s képviselő is támogatta. A polgármester ugyanakkor élt vétójogával, így a jogszabályoknak megfelelően az újbóli jóváhagyáshoz a képviselők háromötödének szavazata szükséges.

-para-