Elfogták a lúzer bankrablót

2011. május 25. - 16:07 | Régió

DUNASZERDAHELY/SOMORJA/GALÁNTA – Elfogták a bankrablás sorozat gyanúsítottját, aki több város pénzintézeteit próbálta meg kirabolni több-kevesebb sikerrel...

A rendőrök Közép-Szlovákiában fogták el a gyanúsítottat, aki egy 27 éves pozsonyi férfi. Minden tettét bevallotta, több mint 13 ezer eurót zsákmányolt a portyái alatt – tájékoztatott Puha Imre, a galántai rendőrkapitányság igazgatója.

Az elkövető azt vallotta, hogy azután adta a fejét bankrablásra, hogy elbocsátották egy jól fizető állásból, és nem maradt pénze. Márciustól májusig rabolt ki bankfiókokat és fogadóirodákat Somorján, Dunaszerdahelyen, Galántán és Diószegen. Somorján háromszor is sikerrel járt, Galántáról pénz nélkül távozott, mert a banki alkalmazott festékbombát is a kötegek közé rejtett, Dunaszerdahelyen pedig az alkalmazott, akire fegyvernek látszó tárgyat fogott, ijedtségében elájult.

A rendőrség közölte, hogy a fegyver csak másolat volt. Amikor a rendvédelmisek a körözés során kérték a lakosság segítségét, a gyanúsított megpróbált megszabadulni a rablások során használt tárgyaktól. Tettéért 7– 12 évre ítélhetik.

SITA/para