Tarolt a Vámbéry-osztag a Családi Focinapon

2011. május 26. - 16:45 | Régió
DUNASZERDAHELY – A város által Gyermeknap alkalmából szervezett háromnapos rendezvénysorozat első napján a város alapiskoláinak diákjai, de tanárai és a szülők is összemérték ereiket.

A csütörtöki nap a focié volt. A szabadidőparkban megtartott eseményen az idősebb és a fiatalabb diákok, valamint tanári/szülői csapatok is küzdöttek a kupáért. Dunaszerdahely mind az öt alapiskolájának diákjai részt vettek a diákfoci-tornán, a felnőtt megmérettetésen pedig a magyar tannyelvű iskolák tanár-szülő vegyescsapatai csaptak össze.

A Családi Focitorna legsikeresebbje összességében a Vámbéry Ármin Alapiskola lett, amelynek ifjabb diák- (1998-2000-es születésűek), valamint tanár-szülőcsapata is győztesként végzett a saját kategóriájában, az idősebb diákok (1995-97-es születésűek) pedig harmadik helyen végeztek. A kisdiákok közt pedig a legjobb kapus, Somogyi Barnabás, valamint a legjobb játékos, Halász Dominik is ebből a csapatból került ki.

Az idősebb diákok közt a Szabó Gyula Alapiskola diákjai végeztek az első helyen, az iskola kisdiákjai pedig harmadikok lettek, ahogy a tanár/szülő gárda is, ám ők három csapat közül. 

A Kodály Zoltán, a Smetana ligeti és a Jilemnický utcai alapiskola is egy-egy második helyezésnek örvendhetett, sorrendben a tanári/szülői, az idősebb diákok, illetve a fiatalabb diákok kategóriájában.

A végső sorrend tehát:

Fiatalabb diákok: 1. Vámbéry Á., 2. Jilemnický, 3. Szabó Gy. AI

Idősebb diákok: 1. Szabó Gy., 2. Smetana ligeti, 3. Vámbéry Á. AI

Tanár/szülő: 1. Vámbéry Á., 2. Kodály Z., 3. Szabó Gy. AI

A gyermeknapi rendezvénysorozat a Vámbéry Ármin Alapiskolában megtartandó II. Tündérfesztivállal folytatódik péntek délután két órától.

-para-