Templomok éjszakája Nagymegyeren

2011. május 28. - 13:17 | Régió
A nagymegyeri Szent Miklós-plébániatemplom is bekapcsolódott a Templomok éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozat május 27-i eseményeibe.

A több országban is ezen a napon zajló rendezvényekre szeretettel vártak minden érdeklődőt, természetesen nem csak hívőket. A nagymegyeri plébániatemplom lelkipásztora, Szakál László János pápai káplán, esperes, plébános megnyitó beszédében éppen ezt hangsúlyozta, hogy a mai korban mennyire fontos az egyháznak megnyílni a világ felé.

A rendezvénysorozat nagymegyeri helyszínén a Győrben alkotó Lebó Ferenc képző- és éremművész kiállításának megnyitójával, valamint a helyi Kolping non-profit szervezet képgalériájának anyagából megnyílt tárlattal indult a Templomok éjszakája. A katolikus templomba látogatók - köztük a csallóközi fürdővárosban tartózkodó külföldiek – Kamila Cirková Kevická orgonajátékát hallgathatták, majd Nagy Iván előadását a vallási témájú népi énekekről.

Katona Eszter és Polák Ferenc irodalmi összeállítása után az ekecsi Lámpás keresztény zenekar koncertje következett. Az Orsovics Yvett karnagy által vezetett nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola kamarakórusának előadását követően bemutatkoztak az egyházközösség szervezetei is: Mária Légió, Rózsafüzér Társulat, Cserkész Szervezet, Kolping Szervezet. Az este hatkor kezdődő és késő éjszakába nyúló eseményen a Dunaszerdahelyi esperesség apátja, Herdics György is tiszteletét tette.

Kovács Zoltán

Címkék: egyház, templomok