Munkahelyeket teremtenének állami támogatás fejében

2011. június 1. - 11:00 | Régió

ROZSNYÓ - Tízmillió euróból épülne meg a város ipari parkjában egy higiéniai termékeket előállító üzem - írja az Új Szó.

A tervek szerint az üzem 200 embernek adna munkát. Amennyiben a Celltex Hygiene társaság megkapja a nagyarányú munkanélküliséggel küzdő régiókban megtelepedő vállalatoknak járó állami támogatást, két éven belül száz új munkahely jöhet létre a rozsnyói ipari parkban, majd a későbbiekben újabb száz fővel bővülhetne a vállalatnál foglalkoztatottak száma.

A rozsnyói járás Szlovákia egyik olyan régiója, ahol tartósan nagyon magas a munkanélküliek száma. Az állás nélküliek aránya március végén meghaladta a 28 százalékot.

A pelenkákat, egészségügyi és tisztasági betéteket gyártó cég április elején nyújtotta be a rozsnyói üzemegység létrehozásáról szóló projektjét a SARIO beruházásösztönző ügynökséghez. Milan Elexa, a 2011 márciusában alapított, pozsonyivánkai (Ivanka pri Dunaji) székhelyű kft. ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy a cég 50 százalékos pénzügyi támogatást kért a beruházás megvalósításához. Amint ezt megkapja, kész megkezdeni a gyártócsarnok építését.

Vladislav Laciak, Rozsnyó polgármestere bizakodóan nyilatkozott az Új Szónak. Meglepőnek tartaná, ha a szlovák állam nem támogatná a pozsonyivánkai cég törekvését. Szerinte a beruházással megnőne annak esélye, hogy további befektetők érkezzenek Rozsnyóra.

A tervek szerint a Celltex Hygiene 2011 második felében kezdené meg az összesen tízezer négyzetméter alapterületű gyártó- és raktárcsarnokok építését. A termelés 2012 első felében kezdődhetne meg.

A Rozsnyóra készülő társaság annak az 1992-ben alapított Celltex Kft.-nek leányvállalata, amely higiéniai és papíripari termékek forgalmazásával foglalkozik az Európai Unió és Oroszország területén.

MTI