ILLEGÁLIS DOHÁNYGYÁR: Dióspatony után most Sikabonyban gyártották a Marlborót!

2011. június 3. - 15:19 | Régió
DUNASZERDAHELY – Három éve Dióspatonyban, most Dunaszerdahely városrészében, Sikabonyban leplezett le teljesen berendezett, illegális dohánygyárat a vámrendészet egy raktárépületben.

Az akció során hat embert tartóztattak le, közülük kettő szlovák, négy pedig bolgár állampolgár. Emellett nagy mennyiségű cigarettát és dohányt, valamint az előállításukhoz szükséges további kellékeket foglaltak le.

A szintén lefoglalt berendezés percenként 1500 szál cigarettát állíthatott elő. Miroslava Slemenská, a vámrendészet szóvivője közölte, hogy összesen 4 266 460 szál cigit foglaltak le, ami 21 332 kartonnak felel meg. A cigarettákat Marlboro-dobozokba csomagolták, természetesen védjegy nélkül. 

Lefoglaltak továbbá 7 670 kilogramm dohányt, valamint filtereket és további kellékeket. Ebből a mennyiségből további 8 millió szál cigaretta jönne ki. Ezáltal mintegy 650 ezer eurót spórolnának az illetők a fogyasztási adón. A teljes mennyiség eladása után pedig az adócsalás mértéke meghaladta volna az egymillió eurót.

Az ügyész már javaslatot tett a gyanúsítottak az előzetes letartóztatására. Amennyiben beigazolódik bűnösségük, nyolc évet is kaphatnak.

SITA/para