A "Pázmány-korszak" óta megoldást várnak a Metrans elleni petíció benyújtói

2011. június 8. - 14:00 | Régió
DUNASZERDAHELY – Legutóbb az április végi soros plénumon került szóba Dakó Sándor interpellációja által a petíció, legközelebb pedig Hájos Zoltán polgármester közlése szerint a június végi ülésen foglalkoznak vele.

A petíciót a Csallóköz, a Zöld, a Rákóczi, illetve a Nyírfa utca lakóinak nagy része aláírta, összesen több mint százan, 2008. szeptemberében juttatták el a városházára, amikor még Pázmány Péter töltötte be a polgármesteri tisztséget.

A lakók arra panaszkodnak benne, hogy a Metrans cég tevékenységével nagy mértékben megnőtt a vasúti forgalom a lakóhelyük közelében húzódó síneken, és a mintegy 70 vagont toló/húzó mozdonyok által kiváltott rezonancia a házaik falaiban és padlózatában is kárt tesz, ami által pedig nagyságrendileg csökken az ingatlanok értéke. Figyelmeztetnek arra, hogy a Metrans cég tevékenysége egy meghatározó részét a telephelyén kívül végzi, mégpedig azáltal, hogy a vasútállomás és a telephely közti síneken minden nap rengeteg, több tonnányi rakományt szállító vagont tolnak, illetve húznak végig. A lakosok petíciójukban kérték a városvezetést, hogy tanácskozzon a Metrans céggel és a vasúttársasággal egy izolációs fal kiépítéséről a sínek mentén, valamint bizonyos műszaki intézkedések elrendelésével csökkentsék a zajhatást.

Amint azt fent írtuk, a petíciót még Pázmány Péter idején, 2008 szeptemberében juttatták el a városházára, amelyet az akkori polgármester is ellátott kézjegyével. Pázmány mandátuma azonban ugyanezen év novemberében az alkotmánybíróság határozata alapján megszűnt, és bár a döntés különböző értelmezése okán még februárig hivatalában maradt, a Metrans-petíció ügyében nem történt előrelépés.

Hájos Zoltán április végén foglalta el a polgármesteri széket. Ahogy azt Szalay János, a petíció beterjesztője a Paraméterrel közölte, Hájossal már annak első fogadónapján, 2009. május 20-án tanácskozott ez ügyben, majd idén március 9-én ismét felkereste. Elmondása szerint átmeneti jelleggel egy kisebb intézkedést is be lehetne vezetni, hogy például a vagonokat ne olyan nagy mennyiségben tolják egyszerre, mert a kanyarban egyszerűen képtelenek a mozdonyok még elindulni is.

A Metrans cégtől is kértünk állásfoglalást az ügyben, ők azonban a városházára irányítottak. Ezért megkérdeztük Hájos Zoltánt, történt-e valamilyen intézkedés azóta, hogy Dakó Sándor interpellált az ügyben április 26-án, amikor megegyeztek abban, hogy egy független társaságot bíznak meg zajszint- és rezonanciaméréssel. A polgármester elmondta, hogy annak idején az építészeti eljárás tartalmazott egy szakértői véleményt, amelyet azon kevés szakértő egyike írt, akik Szlovákiában releváns véleményt tudnak ilyen esetekben nyújtani. „A szakvélemény végeredményébe a környezetvédelmi szakbizottság és a képviselő-testület is betekintést nyerhet. Ez alapjául szolgálhat annak, hogyan lehet majd a későbbiekben megoldást találni” – szögezte le a polgármester. Hogy mit takar a végeredmény, azt egyelőre nem tudtuk meg.

Dakó Sándor, a környezetvédelmi szakbizottság elnöke annyit közölt, még nem látta ezt a szakvéleményt, ugyanakkor kíváncsian várja a június 28-i ülést.

-para-