Ezer eurós adományt kapott az ekecsi iskola - a RegioJettel kirándulhatnak a gyerekek

2011. június 27. - 12:05 | Régió
EKECS – Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi államtitkár és a RegioJet társaság képviselői ezer eurós adományt nyújtottak át a helyi egyesített iskolának.

Hétfőn délelőtt az iskola igazgatónője, Tomáš Erzsébet, Érsek Árpád, a közlekedésügyi minisztérium államtitkára, valamint a RegioJet társaság képviselői közös tanácskozáson vettek részt, melynek tárgya az volt, hogy az iskola ezer eurós adományban részesül.

A RegioJet jövő márciustól rendszeres járatokat indít a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon, ezzel jelentősen felfrissíti a vasúti közlekedést, és várhatóan némileg tehermentesíti az I/63-as főutat is. A hétfő délelőtti találkozón Aleš Ondruj, a társaság kommunikációs vezetője elmondta, hogy ez az iskolának szánt összeget nagyrészt az április végén tartott, a RegioJet és a közlekedési tárca által szervezett próbaútból származó bevétel teszi ki (akkor 50 eurocentért lehetett közlekedni a teljes vonalon). 

Miután átadták az ezer eurós adományt, az igazgatónő kifejtette, hogy abból egy néhány napos kirándulást szerveznek az iskolát látogató gyerekeknek. Érsek Árpád államtitkár a gyereksereg előtt elmondta, azért kapták ezt az ajándékot, mert a próbaúton, amelyen ők is részt vettek, nagyon jól viselkedtek, és szépeket írtak a vonatról. Aleš Ondruj a találkozó végén még felajánlotta, hogy amint elindulnak a járatok, a gyerekek ingyen, vagy egyfajta jelképes összegért utazhatnak majd el Pozsonyba, vagy a környékre. 

-para-