Fesztivál uniós pénzből

2011. június 27. - 16:54 | Régió
PÁRKÁNY -  Július első felében kerül sor arra a nagyszabású, háromnapos regionális fesztiválra, amelyre Párkány uniós forrásból nyert el komolyabb összeget – és amelyből turisztikai és idegenforgalmi hasznot is remélnek.

Párkány idegenforgalmi és marketingcélokra összesen 127 ezer eurót nyert, ebből az összegből kizárólag kulturális rendezvényekre évente 16.500 eurót költhetnek el, három éven keresztül. Ebből rendezik meg idén július 8-án, kilencedikén és 10-én az 1. Párkányi Régiós Fesztivált is, ahol többek közt a KFT együttes is koncertet ad, és a SLUK is fellép. Az uniós támogatásnak azonban egyéb megkötései is vannak. Mint azt Halasi Tibor, a Párkányi Városi Művelődési Központ igazgatója kifejtette, A szerződés értelmében három év elteltével további öt évig önerőből fog kelleni ezt a fesztivált életben tartani.

A július elején zajló fesztiválon a sztárvendégek mellett a környék kézművesei is bemutatkoznak, miként a régió nevesebb zenekarai is, továbbá borászokkal is találkozhatunk, a helyi vállakozók pedig külön standokon népszerűsíthetik termékeiket, szolgáltatásaikat, cégüket. A kultúrház fűtésrendszerét tavaly év végére korszerűsítették, a klímaberendezés viszont egyelőre nem használható, mert a benne keringő gáz nem felel meg az uniós előírásoknak – ennek cseréjére legalább kétezer euró kell –ezt is mihamarább elő szeretnék teremteni.

-buch -