Tesco épül – elfogadták a 2010-es zárszámadást

2011. június 28. - 11:10 | Régió
NAGYMEGYER - Kiadták a területi végzést a Tesco-üzletlánc boltjának építéséhez, most már a befektetőn múlik, hogy mikor kezdi el a kivitelezés megvalósítását. Az építkezés helyszíne körüli több éves probléma ezzel lezárulni látszik, a bolt építésének területét a városi sporttelepen már korábban megszavazta a képviselő-testület.

A városi művelődési otthonban megtartott tegnapi több mint hatórás plénumon ezt is megtudhatták a jelenlévők Néveri Sándor polgármester beszámolójából. Aki azt is elmondta, hogy a cabrio típusú autókhoz ponyvatetőket gyártó helyi Webasto-Edscha cég ugyan az első körben nem kapta meg a nagymegyeri ipari parkban felépítendő új gyártócsarnokához az állami támogatást, de a folyamatos egyeztetések és tárgyalások után a cég újra pályázik, és minden valószínűséggel sikeres lesz a szükséges állami támogatás elnyerésében, mely augusztus elején várható.

A városatyák a pénzügyi osztály vezetőjének beszámolóját követően, és a főellenőr javaslatát is figyelembe véve fenntartások nélkül elfogadták Nagymegyer 2010-es gazdálkodásáról szóló zárszámadását, mely a költségvetés egyes tételeit figyelembe véve végül 1,73 euró többletet mutatott ki.

Az idei költségvetés az első hat hónapban kiegyensúlyozottan volt merítve. A plénum elfogadta a városi lakásgazdálkodási vállalat, valamint a szintén önkormányzati tulajdonú Nagymegyeri Városi Sportklub Kft. 2010-es évi gazdálkodásáról szóló elemzést is. Magyarics Norbert személyében megválasztották az utóbbi kft. másik ügyvezető igazgatóját is, mivel az előző, Klempa Szilárd munkahelyi elfoglaltsága miatt ezt a funkciót már nem tudta ellátni.

A városi tulajdonú Termál Kft.-vel kapcsolatos kérdéseket a polgármester javaslatára a jövő hétfőn esedékes ülésükön vitatják meg.

A képviselő-testületnek az egyes bizottságok elnökei számoltak be a komissziók első félévi tevékenységéről, az építészeti és az idegenforgalmi bizottságok elnökei nem voltak jelen, ezért őket a szeptemberben esedékes plénumon hallgatják meg. Az új törvényi rendelkezések szerint szavazták meg a polgármester fizetésének nagyságát is, az 1800 eurós alapbéréhez 11,35 százalékos emelést fogadtak el a képviselők, így a város első emberének havi bruttó fizetése 2005 euró lesz.

A város gazdálkodását is érintő spórolási intézkedések gyanánt Kórósi Zalán (MKP) képviselő azt javasolta, hogy az önkormányzat szüntesse meg az együttműködést a magyarországi HírCity internetes televízióval, mely havonta 2300 euróért készített heti 15 perces önkormányzati híradót. Beterjesztését a városatya azzal is indokolta, hogy a magánkézben lévő helyi kábeltelevízió heti magazinműsora most már a világhálón is elérhető, s mindez ingyen. A testület megszavazta Kórósi Zalán beadványát

Kovács Zoltán