Ibolya Olivér is pert vesztett a Nap Kiadóval szemben – 900 ezer koronát követelt

2011. július 9. - 08:28 | Régió
DUNASZERDAHELY – Ibolya Olivér a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola igazgatója Nap Kiadóval szemben benyújtott személyiségi jogi keresetét is elutasította a dunaszerdahelyi Járásbíróság a „bordélyházas ügyben” június 6-án. Úgy járt tehát, mint kollégája, a Vámbéry Ármin Gimnázium igazgatója, Zirig Ferenc, aki ugyancsak elvesztette az általa kezdeményezett személyiségi jogi pert.

Ibolya, akárcsak Zirig az annak idején a NAP Kiadó által jegyzett Csallóköz-Žitný Ostrov regionális hetilapban közzétett híradások és szerkesztői vélemények miatt követelt személyiségi jogai megsértése és hitelrontás jogcímén 900 ezer korona elégtételt.

Az Ibolya Olivér által sérelmezett híradások és újságírói véleménynyilvánítások tárgya az a 2006-2007-ben rendkívüli médiavisszhangot kiváltó esemény volt, amikor a youtube videómegosztó portálon egy olyan rendőrségi vidófelvétel került nyilvánosságra, amely Ibolya Olivért és Zirig Ferencet egy kétes hírű erotikus szalonként üzemelő nagylégi vendéglátóegységben örökíti meg.

Ibolya, akárcsak Zirig, azt állította és sérelmezte, hogy a regionális hetilapban megjelent vonatkozó hírek és kommentárok méltatlan helyzetbe hozták őt, megsértetve személyiségi jogait. A két iskolaigazgató által sérelmezett tudósítások és kommentárok azt tényt prezentálták és minősítették, hogy egy erotikus szalonban – köznyelven: bordélyházban – közszereplőkként szórakoztak.

Az egyelőre nem jogerős verdikt szerint a Csallóköz-Žitný ostrov szerkesztői és kommentátora nem követtek el becsületsértést, hitelrontást, nem rágalmazták meg Ibolya Olivért, mivel munkaköri kötelezettségeiket teljesítve beszámoltak egy olyan eseményről, a zsurnalisztika hétköznapi eszközeivel minősítve azt, amelynek ő közéleti tényezőként az egyik főszereplője volt. Egy kétes hírű szórakozóhelyen dokumentálták jelenlétét, ami joggal vethet föl erkölcsi vonatkozású problémákat a nyilvánosságban.

A bíróság, amint az Zirig Ferenc esetében megtörtént, kötelezte Ibolya Olivért az általa beperelt Nap Kiadó ügyvédi költségeinek megtérítésére.

-para-