Tornalja: Kollaudálták az ipari parkot, befektető viszont nincs...

2011. július 13. - 12:53 | Régió
Tornalja - EU-s forrásokból, 10 millió euróért kollaudálta a helyi ipari parkot a város. Előzőleg négy befektető érdeklődött a beruházási lehetőségek iránt, most mindegyikük visszalépett.

Az eredeti tervek szerint négy befektető összesen 4 millió euró értékben indított volna könnyűipari beruházást az újonnan kollaudált ipari parkban.

Négy céggel kötött a város előszerződést, spanyol, cseh és szlovák befektetőkkel. "Mindegyiküket megszólítottam, de a küldeményeket nem vették át. Így az ő érdeklődésükkel már nem számolunk" - nyilatkozta Szögedi Anna, Tornalja polgármestere. A település polgármestere elmondta, csak egyetlen beruházó válaszolt megkeresésükre, ő 240 munkahelyet teremtő könnyűipari céget telepített volna a parkba, de anyagi gondok miatt visszalép a beruházás lehetőségétől, és hajlandó kifizetni az előszerződésben meghatározott büntetést, amely 1600 euró.

"Természetesen új befektetőkkel is felvettük a kapcsolatot, de a szerződések megkötéséig részeleteket nem árulhatunk el" - mondta Szögedi Anna, majd hozzátette: a Tornalját Zólyommal összekötő R2-es út állapota is hátráltatja a tárgyalásokat.

Az ipari parkot 10 millió eurós EU-s támogatásból építette a város, "csupán" 600 ezer eurót kellett fedeznie az önkormányzatnak. Az előre nem látható kiadások mintegy 170 ezer eurót tesznek ki, ezt szintén az önkormányzat fizeti ki a kivitelezőnek.

(SITA)