Híd-többség/MKP-kisebbség: Amíg Hájos a polgármester, Bugár Zoltán nem dolgozik együtt az MKP-val!

2011. július 19. - 15:58 | Régió
DUNASZERDAHELY – Bugár Zoltán városi képviselő a Híd-frakció által összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy amíg Hájos Zoltán a város polgármestere, addig ő felfüggeszti tagságát az MKP helyi szervezetében, a plénumokon pedig függetlenként, a Híd-frakcióval kíván együtt dolgozni. VIDEÓ

Ravasz Marián, a Híd frakcióvezető helyettese bejelentette, hogy megalakítják a Híd és a függetlenek közös frakcióját, amelynek a Híd 11 tagja, valamint Antal Ágota és Bugár Zoltán a tagja. Ezzel ez a frakció került többségbe 13 taggal, míg az MKP-nak 12 tagja maradt.

A polgármestert, Hájos Zoltánt MKP-jelöltként választották polgármesterré.

Bugár Zoltán kijelentette, hosszas vívódás után az állandó politikai támadások és nyomásgyakorlás miatt úgy döntött, szeretne véget vetni annak az áldatlan helyzetnek, "amely az önkormányzati választások óta jellemzi Dunaszerdahely polgármesterének hozzáállását a város lakosaihoz és a képviselőkhöz"."Azt az arroganciát, szakmai hozzá nem értést, és nemtörődömséget, amellyel Hájos Zoltán "irányítja" a várost, nem tűrhetjük tovább. Hibát hibára halmoz, a felelősséget azonban mindig másra próbálja hárítani, vagy éppen megpróbálja elkendőzni azt" - hangsúlyozta Bugár. Hozzátette, emiatt döntött úgy, hogy a továbbiakban nem szeretné, ha ő is tagja volna annak a frakciónak, amelyet "Hájos Zoltán próbál folyamatosan befolyásolni és kontrollálni".

Bugár Zoltán kifejtette, több alkalommal nem tudott egyetérteni az MKP-frakció álláspontjával, mivel az szerinte nem a józan logikát, hanem "Hájos Zoltán személyes és politikai céljait szolgálta". Leszögezte, az MKP-frakció néhány tagja hozzá hasonlóan vélekedik, amiről megerősítést is kapott néhány frakcióülés után. Neveket nem árult el. 

"Szeretném leszögezni, hogy nem az MKP-val, annak elveivel, céljaival, helyi szervezetével, annak tagjaival, és nem is a dunaszerdahelyi frakciót alkotó emberekkel van problémám, hanem Hájos Zoltánnal" - mondta Bugár Zoltán. Ehhez hozzátéve kijelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét az MKP helyi szervezetében, a képviselő-testületben pedig függetlenként képviseli a polgárokat, amíg Hájos Zoltán irányítja a párt helyi szervezetét, illetve a várost. Aláhúzta, hogy mivel nem szeretne mártírként, vagy magányos farkasként dolgozni, így a függetleneket is tömörítő Híd-frakcióval végzi további munkáját, mivel véleménye szerint döntéseik a józan logikát követik. Egyben biztosította választóit, hogy a céljai nem változtak, és egy dinamikusan fejlődő, az idegenforgalomra támaszkodó, élhető várost szeretne Dunaszerdahelyen. 

-para-