Szlovákiából jártak át Magyarországra nagy értékű autókat lopni….

2011. augusztus 10. - 16:34 | Régió
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ismeretlen tettesek követtek el az elmúlt egy-másfél hónapban több, gépjárművel összefüggő bűncselekményt. A folyamat megszakítására a kapitányság Lipóton, Mosonmagyaróváron, Rajkán és Hegyeshalomban bűnügyi akciót szervezett.

A bűncselekmények elkövetésének elemzése, értékelése, az elkövetési módszerek hasonlósága ugyanazon elkövetőre utaltak.

A fokozott ellenőrzések közben, egy hegyeshalmi étteremnél figyelt fel augusztus 4-én délután egy rendőr-polgárőr páros arra, hogy egy szlovák felségjelzésű Škoda Octavia parkol be egy nagy értékű, osztrák rendszámú Mercedes mellé. Miközben a két férfit igazoltatták, egyikük feltűnő módon próbált megszabadulni egy nála lévő bőr kulcstartótól, melyben öt darab, gépkocsi feltöréséhez használt nyers kulcs volt. A járművükből több, bűncselekményhez használt eszközt – csavarhúzó, villáskulcs, kesztyű – találtak a rendőrök.

A 39 éves gyanúsítottat és 60 éves társát gépkocsi lopás, gépjármű önkényes elvétele, gépkocsi feltörés gyanúja miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság őrizetbe vett, a náluk lévő eszközöket, pedig lefoglalta. Vizsgálja, hogy további, más bűncselekmények elkövetésében volt-e szerepük.

-para-