Egy ideig még rosszabb lesz a helyzet az I/63-as főúton

2011. augusztus 22. - 16:23 | Régió
E héttől kezdődően jelentős közlekedési korlátozásokra kell számítani az I/63-as főúton Csölle (Rovinka) és Pozsony között.

A korlátozás az út rekonstrukciójával és kiszélesítésével függnek össze. Az egyik legforgalmasabb közút kiszélesítését a pozsonyi önkormányzat végzi a kormány 3,8 millió eurós hozzájárulásából. A rekonstrukció három szakaszból áll, hétfőn kezdődött az ún. nulladik, előkészítő szakasz. Komolyabb korlátozásra péntektől, augusztus 26-tól kell számítani, amikor elkezdődik az első szakasz. Péntek este kilenctől teljesen lezárják a Csölle és a Pozsonyi Márvány (Mramorová) utca közti szakaszt.

Az első szakasz munkálatai várhatóan szeptember 4-ig tartanak. A mintegy 4,4 km-s útszakaszon közlekedési rendőrök vezénylik majd a forgalmat. Szeptember közepén kezdődik a második szakasz építése, ez idő alatt teljesen lezárják a közlekedés elől a Mramorová–Slovnaftská-szakaszt. Az építkezés körülbelül két hónapig fog tartani. A kiszélesített út októbertől a sofőrök rendelkezésére állhat.

Az elkerülő utakról a www.bratislava.sk oldalon, a Dopravné obchádzky pont alatt tájékozódhatnak az autósok.

Az I/63-as út kiszélesítése némileg segíthet a túlterhelt közlekedési vonalon, ám komplexebb megoldást csak az R7-es gyorsforgalmi út megépítése jelenthet, amelyet 2013-ban kezdenek.

SITA/para