Párkányban focizik a szlovák és a magyar kormány

2011. augusztus 31. - 17:24 | Régió
PÁRKÁNY - Nagyszabású, három napos ünnepséggel készül a város a Mária Valéria híd újjáépítésének és átadásának 10. évfordulójára.

Párkány városa szeptember 22-e és 24-e közt rendezi meg az őszi városnapokat, melyek ezúttal teljes mértékben a Mária Valéria híd újjáépítésének és átadásának 10. évfordulója jegyében zajlanak. A tervek szerint szeptember 23-án, pénteken délután 3 órakor a Magyarország és Szlovákia kormányai közti labdarúgó- mérkőzésre is sor kerül a párkányi futballpályán.


Az ünnepségsorozat első napján, szeptember 22-én, csütörtökön délután négy órakor a városi galériában nyitják meg Gyűgyi László fotóművésznek a híd történetéről szóló kiállítását, a városi múzeumban pedig Valkó János éa Lábik János tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.


Szeptember 23-án, pénteken délelőtt tizenegykor kerül sor a képviselő-testület ünnepi ülésére, majd délután kettőkor a korzón nyit a borsétány. Délután három órakor kezdődik a két kormány közti labdarúgó - mérkőzés, délután négykor pedig a Híd dal hangzik el, Vadkerti Imre előadásában. Délután fél ötkor Vadkerti Imre és Derzsi György zenés műsorára kerül sor, este hatkor Peter Pačut- koncert, utána utcabál.


A fesztivál utolsó napján, szombaton délelőtt tíz órakor a kézműveseké és a borászoké lesz a párkányi korzó, főzőversenyt is tartanak. Délelőtt tizenegykor térzene, délután egy órakor pedig a Párkány és Esztergom közti hídfutást rendezik meg, immár tizenegyedik alkalommal. Délután kettőkor a Duna Menti Nemzetközi Folklórfesztivált tekinthetik meg az érdeklődők, este fél hatkor pedig a Vinum Ister Granum Regionis Borlovagrend mutatkozik be. A Mária Valéria híd évfordulós ünnepségsorozatát a 100 Folk Celsius koncertje zárja.



- buch-