Néhány hét múlva elkészülnek az új parkolók és a kerítés

2011. szeptember 1. - 09:24 | Régió
DUNASZERDAHELY – Az évnyitóra még biztosan nem, de szeptember végére már várhatóan elkészül a Kodály Zoltán Alapiskola új kerítése, illetve parkolókat is kialakítanak a suli előtt.

Ibolya Olivér, az intézmény igazgatója a Paraméter kérdésére elmondta, hogy korábban a szülőknek nem volt hol leparkolnia, és az iskola előtt tudtak csak megállni, mikor hozták a gyerkőcöket a suliba. Most azonban már úgy alakítják ki az iskola előtti teret, hogy oda néhányan leparkolhassanak. Amint ezzel elkészülnek, befejeződhet az iskola körbekerítése is. "A régi kerítés már nagyon öreg volt, és egy részét el is lopták, szükségszerű volt a cseréje" - mondta Ibolya Olivér.

"Kissé megnőtt az iskola területe azzal, hogy azt kibővítették egész a Bősi út felőli téglafalig, ott a takarítás befejeztével egy új bejáratot alakítunk ki, parkolókkal" - jegyezte meg az igazgató. Erre a helyre azelőtt sokan panaszkodtak, ugyanis őrizhetetlen és megfigyelhetetlen volt a sok bokor és gaz miatt. Ezeket azonban likvidálták, és az iskola birtokába veheti a kibővített területét. 

Európai Uniós pénzből újítják fel az iskola külső borítását, így az intézmény új színt is kap. "Tavaly cseréltük ki az iskola ablakait, ennek költséghatékonyságát a fűtésen idén már meg is éreztük. Még várat magára a konyha felújítása, felszerelése új gépekkel, polcokkal, valamint a padlózat cseréje" - fejtette ki az igazgató. Hozzátette, idén az osztályok festése, és új padokkal, székekkel való felszerelése, illetve a szociális helyiségek felújítása mellett átalakítások folytak a napközi épületében is, amelyet a későbbiekben az iskola bérbe ad. 

Ami a diáklétszámot illeti, az előző évhez képest alacsonyabb lesz, mivel több kilencedikes távozott, mint amennyi elsős érkezett. Utóbbi körülbelül 50, ami nem mutat csökkenést az elmúlt évekhez viszonyítva, ugyanakkor a felsőbb évfolyamokban a korábbi magasabb jelentkezési adatok miatt többen vannak. Ibolya Olivér elmondta, a februári beiratkozási adatok alapján tervezték az alkalmazottaik létszámát az idei évre. Ennek eredményeként öt személytől kellett megválniuk.

-para-