Teljesen új ruhát öltött az évnyitóra a Jilemnický utcai alapiskola

2011. szeptember 5. - 15:58 | Régió
DUNASZERDAHELY – A hétfő délelőtti megnyitó alkalmával adta át hivatalosan a Jilemnický utcai alapiskola felújított épületét az intézmény és a város vezetése.

A Jilemnický utcai alapiskola rekonstrukcióját nagyrészt Európai Uniós forrásokból finanszírozták. Az átadással egybekötött évnyitón megjelent Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László alpolgármester, a képviselő-testület oktatásügyi bizottságának, illetve a városháza oktatásügyi szakosztályának képviselői.

Hájos Zoltán kifejtette, hogy az iskola felújítására 1,24 millió euró értékben EU-s alapokból merített pénzt a város, ezt pedig kiegészítették további 86,6 ezer euróval a városi költségvetésből. Ezekből az összegekből megvalósították az iskola teljes ablakcseréjét, kívülről szigetelték és kifestették az intézmény épületét, valamint egy saját fűtőházat is kialakítottak. A polgármester véleménye szerint ez mind hozzájárulhat az iskola rezsiköltségeinek racionalizálásához és csökkentéséhez, ahogy az is, hogy a szolgáltatóval kötött új szerződés alapján az iskola olyan áron jut majd a gázhoz, mint a város, azaz a fenntartó.

Peter Gajdoš igazgató közölte, az EU-spénzből sikerült rekonstruálni és akadálymentesíteni a főbejáratot, valamint tűzvédelmi szempontból biztonságosabb ajtók és ablakok kerültek beszerelésre. Mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy az iskola támogatása ezzel nem ér véget a város részéről, ugyanis szeretnék felújítani a tornatermüket és a tetőt is.

Az ünnepélyes szalagátvágásra meghívást kapott Simon Zsolt régiófejlesztési miniszter is, aki egyéb teendői okán nem tudott megjelenni. Csakugyan nem jöttek el a rekonstrukciót kivitelező Reding Rt. képviselői sem, akik egyébiránt a VMK előtti városi főtér átépítését is "végzik". 

-para-