Jön a Kútfeszt!

KOMÁROM - Az idén alakult Kút Polgári Társulás szervezésében új fesztivál születik Komáromban. Szeptember 9. és 11. között pereg majd az első Kútfeszt szabadtéren, az Európa-udvarban.

A Kút Polgári Társulás egy igényes bázist szeretne kialakítani, ahol elsősorban kisebbségi kultúrát talál az arra fogékony közönség. A Kútfeszt a keresztmetszetét mutatja mindannak, amivel a jövőben foglalkozni szeretnének.

Szeptember 9-én, pénteken este hét órakor kezdődik a fesztivál a Ritka Magyar Banda és Korpás Éva koncertjével. 20.00 órától Itt és most címmel improvizációs est lesz, Kiss Szilvia, Czajlik József, Olasz István, Ollé Erik, Nádasdi Péter és Lakatos Róbert részvételével, utána táncház a Ritka Magyar Bandával,  a Német ház alatt a Borozóban (ExVitis).

Szeptember 10-én, szombaton délután három órakor Korpás Éva és zenekara adja elő Szól a kakas, szól című gyermekkoncertjét az Európa udvarban, 17.00 órakor a Kor–Zár verséneklő együttes muzsikál, este hétkor a Fats Jazz Band lép fel, majd nosztalgiabulit tart a ZSEB zenekar az ír kocsmában.

Szeptember 11-én, vasárnap délután kettőkor az országos hírű hetényi Gólyaláb színjátszó csoport játssza Lázár Ervin: Hapci király című meséjét az Európa udvarban, 15.00 órakor a Csavar Színház adja elő Asszony! című mesejátékát Kiss Szilvia, Gál Tamás, Bodonyi András főszereplésével, fél ötkor Pályi János mutatja be a Vitéz László című bábjátékot.

Az első Kútfeszt programját a nagykanizsai Igricek együttes koncertje zárja vasárnap este 18.00 órakor. Az első Kútfeszt Komárom Város támogatásával valósul meg. Aki ellátogat a fesztiválra, a remek műsor mellett pompás ételeket és italokat is talál majd.

(-)