Sátor Lajos családját zsarolja egykori embere, bizonyos Csonti?

2011. szeptember 8. - 11:15 | Régió
BŐS/DUNASZERDAHELY – Állítólag Sátor Lajos hírhedt egykori maffiavezér családját fenyegetik annak korábbi emberei, tettestársai - írja a Plus 7 Dní hetilap Sátor exfeleségére hivatkozva.

Sátor Lajos a dunaszerdahelyi alvilág hírhedt személyisége volt, akit az 1999-es, Fontána bárban történt mészárlás kitervelésével is vádolnak. Akkor a Pápay Tibor vezette alvilági csoport tíz tagját lőtték agyon. Egy évvel később elmenekült a rendőrség elől, azóta is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene. Közben megjelentek olyan híresztelések is, hogy már nincs életben.

Volt felesége, Denisza szerint Sátor soha nem is volt igazán szökésben, és nem is bújtatta senki. Elmondása szerint szabadon járt-kelt Dunaszerdahelyen, Bősön és a környező községekben, találkozott a gyerekeivel, és voltak emberei, akik bizonyos dolgokat elintéztek neki. 

A nő közlése szerint éppen ezek az emberek azok, akik most azt követelik tőle, hogy a Sátor Lajostól kapott vagyont átírassák az általuk meghatározott személyekre. Azt állítják, hogy Sátor meghalt, és sok adósság maradt utána, amit ideje törleszteni.

Denisza a Plus 7 Dnínek úgy nyilatkozott, hogy a múlt héten őt is meglátogatták, és azzal zsarolják, hogy írassa át a Sátortól kapott családi házat. Ha pedig nem teszi meg, azt közös lányuk bánhatja.

A nő 18 évvel ezelőtt ment hozzá Sátor Lajoshoz. Elmondása szerint akkor még egy "nulla" volt, frigyükből született ma 17 éves lányuk. A nő kifejtette, hogy nem volt semmijük, az édesanyjánál éltek, de családként együtt csak mintegy két évig. Közölte, hogy teljesen normális férj és apa volt, később vált hírhedt maffiavezérré, de akkor agresszívabb és brutálisabb is lett, amit a házasságuk is bánt.

Miután Sátort már évek óta kereste a rendőrség, Denisza válókeresetet nyújtott be, Sátor távollétében választották őket szét nyolc évvel ezelőtt. A nő elmondta, hogy Sátor vagyonának egy része az ő, illetve más hozzátartozók nevére volt átíratva, és egyezségük alapján azonnal átíratja rá, amint azt ő maga kéri.

Volt férjével elmondása szerint tavaly októberben találkozott utoljára, amikor egy hétvégi ház tulajdonjogát akarta átruházni, de a nő azt mondta neki nem kell, legyen akkor a lányuké. Az ő nevén egy dunaszerdahelyi családi ház van, amiben 2008-ban lányával egy rövid ideig éltek is, de elköltöztek onnan annak magas fenntartási költségei miatt. A házban azóta sem lakik senki. Éppen e ház érdekelte Denisza közlése szerint Sátor volt társát, a Csonti néven ismert férfit, valamint egy nőt, aki állítólag azelőtt Sátor szeretője volt. 

Sátor exneje kifejtette, hogy tavasz óta rendszeresen felkeresték őt bizonyos személyek, és azt követelték tőle, hogy az említett házat írassa át Csonti barátnőjére, V. Erikára. A nő úgy reagált, hogy ezzel nincs problémája, ha azt a volt férje személyesen kéri tőle. Ők viszont azt mondták neki, hogy Sátor már nem él.

"Megrázott ez a hír. Éreztem, hogy valami történt, de nem voltam biztos. Lajos havonta 500 eurót küldött Csontival tartásdíjként a lányának. Valamikor március környékén azonban nem jött több pénz" - jegyezte meg. Azt is mondta, hogy ha tényleg halott, akkor a ház a lányáé, és nem adja oda senkinek.

Denisza elmondta, hogy Csonti augusztus 30-án egy kész adás-vételi szerződéssel jelent meg nála, és azt kérte tőle, hogy közjegyző előtt írja alá. Vevőként V. Erika szerepelt volna rajta. A házat a szerződés szerint 300 ezer euróért adta volna el, és az aláírásakor kapta volna meg a pénzt. A nő azonban ezt nem akarta megtenni, elmondása szerint Csonti ekkor kezdte fenyegetni. "Szó szerint azt mondta - írd alá, ha nem akarsz ki.aszni a lányoddal!" - írta le a nő a fenyegetést.

Denisza ezt követően a rendőrséghez fordult. Éppen, amikor vallomást tett Pozsonyban, elmondása szerint felhívta Csonti egyik embere, egy Lóri nevű férfi azzal, hogy otthon keresték, és azt mondták, hogy péntekig írja alá a szerződést. "Pénteken aztán egy fekete Land Roverrel jöttek, és miután azt mondtam, hogy nem írtam alá a szerződést, Csonti úgy válaszolt, hogy hétfőig ki kell költöznünk a lányom házából is" - fogalmazott. 

Hétfőn azonban nem mentek el hozzá, hanem telefonon próbálták meg a városba csalogatni, amit a nő elutasított. "Én csak nyugalmat szeretnék, Lajossal nyolc éve elváltunk, a vagyoni dolgokat rendeztük. Most már tudom, hogy Lajos meghalt, mert nem hagyná, hogy fenyegessék a lányát. Normális életet akarok, semmi közöm azokhoz az emberekhez" - mondta.

A cikk szerzője felháborítónak tartja a rendőrség ténykedését, ugyanis azok nemhogy nem védik meg Deniszát a zsarolóival való érintkezéstől, de még csak ki sem hallgatták az említett embereket. Ivan Ševčík, a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal korábbi vezetője közölte a lap munkatársával, hogy a rendőrségnek széleskörű lehetőségei vannak a cselekvésre, bizonyítékként felhozható már az adás-vételi szerződés is, amelyen valamilyen biológiai nyomok biztosan megtalálhatóak. A büntetési rend pedig lehetőséget nyit lehallgatásokra, illetve gyanúsítottak megfigyelésére is. Csonti személye a cikkíró közlése szerint ugyanakkor már nem ismeretlen a rendőrség számára sem, ugyanis állítólag ő volt az, aki elcsalogatta a Raisz-testvéreket, mielőtt megölték volna őket.

para/Plus 7 dní