Lisztet és tésztát osztottak Kisudvarnokon

2011. szeptember 13. - 13:00 | Régió
KISUDVARNOK – A keddi nap folyamán került sor azoknak az élelmiszercsomagoknak a kiosztására, amelyet az Európai Unió által indított Élelmiszer-juttatási program keretén belül nyújtottak.

Marczell Zoltán, Kisudvarnok polgármestere a Paraméter megkeresésére közölte, hogy összesen 100 ember kapott élelmiszercsomagot. "Most érkezett meg a liszt- és tésztaszállítmány, így a korábban meghirdetett program kivitelezését kedden végre tudtuk hajtani" - jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, hogy 20 kilogramm lisztet, valamint 20 kilogramm tésztát tartalmazott egy-egy csomag.

Az Élelmiszer-juttatási programot az Európai Unió indította, Szlovákia a számára fenntartott intervenciós készletekből 2011-ben 45 ezer tonnát humanitárius segélyként használ fel. Simon Zsolt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy azoknak nyújtanak segítséget, akik arra a legjobban rászorulnak – a szociálisan hátrányos helyzetben lévőknek, egészségkárosodásban szenvedőknek vagy a gyermekotthonok lakóinak.

A programot a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség felügyeli. Ennek keretén belül a rászorulók lisztet és tésztaféléket kaphatnak. Az erre jogosult személyek, akik az anyagi szükséghelyzetben lévőknek járó szociális támogatásban és kiegészítő juttatásban részesülnek, nem dolgozó nyugdíjasok, akiknek az öregségi, idő előtti, vagy a rokkantsági nyugdíja nem haladja meg a 305 eurót, a létminimum határán élő személyek (szülők és gyerekek, akik dotációt kapnak), valamint a gyermekotthonban, nevelőcsaládban és nevelőszülőknél, vagy szociális otthonokban élő gyermekek. 

Dunaszerdahelyen augusztusban történt hasonló élelmiszerosztás.

-para-