Nincs vádlottja a mészárlásnak: Megállították a Pápay-bűnbanda kiirtásának ügyében folyó büntetőpert

2011. szeptember 13. - 10:36 | Régió

A tíz áldozatot követelő 1999 márciusában a Fontána vendéglőben elkövetett alvilági mészárlásért valószínűleg senki nem lesz lecsukva, mivel a nagyszombati kerületi bíróság a napokban megállította a vonatkozó eljárást – számol be a Sme napilap.

Mivel az ügyben az utolsó két vádlottról, Raisz Szilárdról és Raisz Csabáról kiderült, hogy nincsenek már az élők sorában, a kerületi bíróság illetékes szenátusa zárt tárgyaláson megállította az ellenük folyó eljárást.

A Raisz-fivéreket az 1999 márciusában történt vérengzés megszervezésével, illetve az azt végrehajtó két bérgyilkos „kiszolgálásával” vádolták. A tett színhelyén állítólag ott volt még az a Szamaránszky Árpád is, aki 2005-ben autóbaleset áldozata lett.

A Pápay-bűbanda tagjainak kiirtását állítólag a konkurens bűnözői csoport fejeként az a Sátor Lajos rendelte meg, aki 2002 óta bujkált, az utóbbi hetekben pedig vele kapcsolatban is felröppent a hír, hogy halott. Sátor halálára egyelőre nincsen bizonyíték, mert a holtteste egyelőre nem került elő.

1999. március 25-én máig ismeretlen személyek a dunaszerdahelyi Fontána bárban lemészárolták a Pápay-bűnbanda tíz tagját.

-para-