Új, emeletes vonatot helyeztek üzembe Érsekújvárban

2011. szeptember 16. - 12:13 | Régió
Érsekújvár - Pénteken Ján Figeľ (KDH) közlekedésügyi miniszter jelenlétében átadták azt a modern, emeletes szerelvényt, mely az Érsekújvár – Pozsony – Kúty vonalon közlekedik majd.

A közlekedésügyi minisztérium tájékoztatása szerint a 2012-es év végéig a Pozsony – Leopoldov/Nové mesto nad Váhom; és az Érsekújvár – Komárom vonalon is ilyen típusú vonatokat fognak üzembe helyezni.

"Az utazók kezdenek visszatérni a vasúti közlekedéshez. Az utasok száma ebben az évben fokozatosan növekedett, és ez még inkább indokolja a modern, kényelmes szerelvények átadását. Mivel a lakosság főként a nyugati országrészben használja ki a vasúti közlekedést, először ebben a régióban volt indokolt a régi szerelvények lecserélése" - nyilatkozta az újságíróknak Ján Figeľ miniszter.

A Dunaszerdahely – Pozsonypüspöki közötti vonalon szeptember 19-től december 5-ig lezárják az egész szakaszt, mivel a Dunaszerdahelyre irányuló megnövekedett vasúti teherforgalom, és a 2012 márciusától közlekedő RegioJet új szerelvényei megkövetelték a felújítást.

(tasr/parameter)