Az év végéig biztosan nyitva lesz az uszoda

2011. szeptember 20. - 16:13 | Régió
DUNASZERDAHELY – A finanszírozasi gondok miatt a fürdési szezon befejeztével a korábbi években rendszerint nem tudott kinyitni dunaszerdahelyi uszoda, ám ez idén némileg másként alakult.

A nyári hónapokban rendszerint zárva tart az uszoda, ugyanis a szabadtéri strandokkal felesleges is volna felvenni a versenyt.

Szeptember végén még takarítási és felújítási munkálatok zajlanak a Vidékfejlesztési Szakközépiskolához tartozó épületben, ám október első hetében megnyílik az uszoda.

Szabó László, az oktatási intézmény igazgatója tájékoztatta a Paramétert, hogy az előző évektől eltérően idén sikerült kissé magasabb összeget kiharcolni az uszoda működtetésére. A Nagyszombat megyei önkormányzattól, illetve az illetékes oktatásügyi minisztériumtól ennek megfelelően összesen mintegy 53 ezer eurót kaptak. Az igazgató közölte, hogy a teljes évre körülbelül 87 ezer euróra volna szükség, ám ez az összeg minden bizonnyal kitart az év végéig. 

Szabó László elárulta, hogy évről évre az uszoda "nyitvatartásához" igazítják a Sportgimnázium osztályainak tanóráit is. "A sport egyébként is rendszerint időjárásfüggő, az úszás pedig nálunk attól függ, mikor sikerül kinyitni az uszodát. A tantervet ehhez igyekszünk igazítani" - jegyezte meg. 

-para-