Megint leszavazták a polgármestert

2011. szeptember 20. - 12:20 | Régió
A nagymegyeri önkormányzat is felszólítja a területén lévő magáncégek és vállalkozások tulajdonosait a kétnyelvűség használatára a különböző tájékoztató és reklámjellegű felületeiken. A városi képviselő-testület tegnapi ülésén Soóky Marián (MKP) indítványát egyöntetűen fogadta el a plénum.

Néveri Sándor (MKP) polgármester beszámolójából kiderült, hogy a cabrió típusú autók ponyvetetőjét gyártó heyi Webasto-Edscha cég zöldmezős beruházásához a nagymegyeri ipari parkban az állami Sario beruházási és kereskedelmi ügynökség javasolja a támogatást. Az egyelőre csak zöldmezős ipari park közművesítése az önkormányzat feladata, annak realizációs projektdokumentációját 23.400 euróért már korábban megrendelte a polgármester.

Mivel ez a tétel nem szerepelt a város költségvetésében, így azt a plénumnak a beterjesztett határozati javaslatban kellett volna megváltoztatnia, s egyben elfogadnia az ipari park közművesítésének kivitelezésére kiírandó közbeszerzési eljárást a realizációs projektdokumentáció alapján.

A képviselők egy része külön-külön szeretett volna szavazni a közbeszerzési eljárásról és a realizációs projektdokumentáció miatt a költségvetés megváltoztatásáról is, de az ülést vezető polgármester szerint erről a szavazás csak egyszerre lehetséges. A határozati javaslatot végül négy igen és öt tartózkodás mellett nem fogadta el a plénum, ellene nem volt senki.

„Ezzel a képviselő-testület leállította az ipari park további építését“ – jelentette ki a szavazás után Néveri. A tartózkodás mellett voksoló képviselők kijelentették, hogy nem az ipari park fejlesztését akarják fékezni.

„A probléma az volt, hogy a polgármester önkényesen rendelte meg a projektot“ – mondta azonnal Görföl Vilmos független képviselő. Aki azt is megjegyezte, hogy a projektdokumentáció megrendeléséhez a plénum jóváhagyása kell, és ez nem történt meg. A témával a következő ülésén is foglalkozik majd a testület.

Kovács Zoltán