Nagymegyer: Előremozdulás az ipari park közművesítésében

2011. október 4. - 13:27 | Régió
El lehet indítani a közbeszerzési eljárást az ipari park közművesítésének kivitelezőjére a már korábban megrendelt realizációs projektdokumentáció alapján.

A kérdéskört érintő anyagi vonzat miatt a képviselők a költségvetés idevágó módosítását is megszavazták. A plénum tegnapi döntésével az önkormányzat közelebb került ahhoz, hogy a jelenleg több mint négyszáz embert foglalkoztató helyi Webasto-Edscha Cabrio Kft. a város ipari parkjában valósíthassa meg tervezett bővítését, mely a zöldmezős területen egy teljesen új gyártelep felépítésével számol. A cabrio típusú autók ponyvatetőit  gyártó cég ezzel mintegy háromszáz újabb munkahelyet teremtene Nagymegyeren.

Október elsejével megkezdődött a városi hivatal szerkezeti átalakítása is, közölte beszámolójában Néveri Sándor (MKP) polgármester. Ennek részeként távozik posztjáról Kucsera Ilona hivatalvezető, munkaviszonya megegyezéssel szűnik meg, jelenleg a még meglévő szabadságát tölti. A polgármester tárgyalásokat folytat a kiszemelt új hivatalvezetővel, de személyét egyelőre nem nevezte meg. Az átszervezés jelentős részét képezi a 25 főt foglalkoztató gazdasági udvar leválasztása a 35 munkatárssal működő hivatalról.

A testület a gazdasági udvar tervezett átalakításának folyamatáról is döntött, egy korlátolt felelősségű társaságként működhetne tovább. A Tesco üzletlánc nagymegyeri boltja építésének elkezdésével kapcsolatban Néveri bejelentette, amint a cég teljesít minden jogi követelményt, a város azonnal aláírja az építkezési engedély kiadását. Ha még az idén elkezdődne az építkezés, akkor azt februárban be is fejezhetnék.

A testületi ülésen szóba került a parkolási rendszer elindítása a jövő év elejétől, egyelőre öt darab jegyautomatával. A pénzügyi osztály vezetőjének, Dúžik Zsuzsannának a havi beszámolójából kiderült, hogy a fürdőt üzemeltető városi Termál Kft. jó gazdasági eredményeinek köszönhetően 165 ezer eurós bérleti díjat utalt át a város kasszájába, így a hivatal minden határidőn túli kötelezettségét törleszteni tudta.

A délután öt órától tartó plénumot este nyolckor berekesztette a polgármester, mert erre az időpontra lakossági fórumot hirdettek meg, melyre végül csak tizenöt helyi polgár érkezett. A képviselőknek és a városvezetőnek mindössze ketten tettek fel kérdéseket, ezek a környezetvédelmet, a faültetést, a városi rendőrök járőrözését, az illegális szemétlerakatokat, a Mátyás-fa és a tájház jobb propagációját, valamint a leendő vállalkozók házát és a középületek akadálymentesítését érintették.

Az egyik polgár kifogásolta, hogy a villanyművek lakossághoz címzett postai utalványain még mindig a város régi szlovák megnevezése, a Čalovo díszeleg. Néveri Sándor polgármester megígérte neki, hogy utánanéz az ezzel kapcsolatos dolgoknak. Talán a késői kezdési időpontnak is köszönhetően végül a gyér érdeklődéssel kísért lakossági fórum mindössze egy órát tartott.

Kovács Zoltán