"Jövő kell itt, esély kell itt, a szülőföldünkön!"

2011. október 7. - 07:08 | Régió
Nagymegyer – Az aradi vértanúk napja alkalmából a katolikus temetőben megtartott tegnapi megemlékezésen és koszorúzáson hangsúlyozta a fentieket ünnepi beszédében Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja Országos Elnökségének tagja.

A szónok a megjelentek előtt a vértanúk példáját említette az önmagunkban való hitre, önmagunk vállalására, mely egy szikla, támpont, esély lehet az itteni magyarság megmaradására. „Ki a magyar? Aki vállalja!” – intézte szavait az ünneplők felé Csáky Pál.

A Csemadok Nagymegyeri Alapszervezete és a városi művelődési otthon által rendezett október 6-i ünnepségen Dr. Szaiff József honvédorvos sírjánál a Magyar Köztársaság konzulja, Dr. Morován Zsolt is méltatta a hős aradi vértanúkat. Az ünnepi eseményen Csémi Andrea versmondó és a helyi nyugdíjasklub Nefelejcs Népdalköre közreműködött.

Az ünnepség végén a koszorúzás következett, a szónokokon kívül a város önkormányzata, a helyi Csemadok és az MKP alapszervezetei, az egyes tanintézmények, valamint társadalmi szervezetek helyezték el a megemlékezés koszorúit az 1848/1849-es magyar forradalom és szabadságharc honvédorvosának sírjánál. A rendezvény a magyar himnusz dallamaival zárult.

Kovács Zoltán