Kétnyelvű tábla: A közútkezelők köszönetet mondtak a Kétnyelvű Dél-Szlovákia csoportnak

2011. október 27. - 08:24 | Régió
A Kétnyelvű Dél-Szlovákia csoport Facebook-oldalán tette közzé a Szlovák Útkarbantartó Vállalat válaszlevelét.

A csoport mintegy egy héttel ezelőtt fordult levéllel az útkarbantartókhoz, amelyben közlésük szerint azon települések neveit sorolták fel, ahonnan a magyar helységnévtábla hiányzik. Ezzel és egy videóüzenettel reagáltak a közútkezelők cselekedetére, akik eltávolították a Dunaszerdahely mellett, a 63-as főút mentén felállított kétnyelvű közlekedési táblát.

Mint a Szlovák Útkarbantartó Vállalat nyilvánosságra hozott állásfoglalásában áll, ők az első osztályú utak karbantartását végzik, és a csoport által küldött listán hat olyan település szerepelt a Rozsnyói, Rimaszombati, illetve a Nagyrőcei járásokból, amelyek esetében ők az illetékesek.

Közölték továbbá, hogy a hiányosság, tehát a magyar helységnévtábla mielőbbi pótlására már felhívták az illetékes regionális szerv figyelmét. Hozzátették, hogy a többi esetben az említett utak tulajdonosához, tehát az adott megyéhez fordulhatnak.

Végül megköszönték a csoportnak, hogy feltérképezték eme hiányosságokat, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is értesítik majd őket az ehhez hasonló hiányosságokról.

-para-