Dunaszerdahely városa Pódafával pereskedik egy telekért

DUNASZERDAHELY – A városi képviselők a polgármestert vonják kérdőre, amiért nem tájékoztatta sem őket, sem a városi tanácsot, sem a képviselői szakbizottságokat a vitás telekről. A bíróság előzetes intézkedésével megtiltotta a városnak, hogy telken, amelyen az eredeti tervek szerint gyűjtőudvart hoztak volna létre, bármit is csináljon.

A Sme ír róla, hogy 2002-ben Pápay Zoltán, a városháza pénzügyi osztályának vezetője kérvényezte a kataszteri hivatalnál egy bizonyos telek átíratását Pódafáról Dunaszerdahelyre. A lap információi szerint a hivatal eleget tett a kérvénynek.

A telek azonban vélhetően egy tévedés következtében került Dunaszerdahely birtokába, Pódafa község pedig a Nagyszombati Kerületi Bírósághoz fordult az ügyben. A kerületi szerv határozza majd meg, mely településhez tartozik az inkriminált telek, addig is előzetes intézkedésként elrendelte, hogy Dunaszerdahely nem ruházhatja át és nem adományozhatja el a telket.

Emiatt aztán nem is kezdődhet el a projekt, amelynek keretén belül egy gyűjtőudvar épült volna a telekre. Benkóczki Vendel (Híd) képviselő a frakció nevében nehezményezte, hogy a polgármester a bírósági eljárás elkezdéséről nem tájékoztatta a képviselőket, sem az illetékes szakbizottságokat, vagy a városi tanácsot. "Ezt az információk elhallgatásának, illetve az információhoz való szabad hozzáférés korlátozásának tartjuk. Úgy gondolom, hogy ha a projekt a várakozásoknak megfelelően elkezdődött volna, akkora probléma alakulhatott volna ki, mint a VMK előtt. Olyan telken kezdett volna építkezésbe a város több millió euróból, amiről végeredményben kiderülhet az is, hogy nem az övé" - nyilatkozott Benkóczki a Sme-nek.

Hájos Zoltán polgármester erre a felvetésre úgy reagált a lapnak, hogy nem tartotta szükségesnek a tájékoztatást, mivel a bíróság még nem döntött a fellebbezésről. "Semmit nem titkolunk, csak alternatív megoldást kerestünk. Megszólítottunk vállalkozókat, telektulajdonosokat, hogy a gyűjtőudvart máshol helyezhessük el" - jegyezte meg a polgármester.

SME/para