TÉRAFFÉR: "Minimálbérrel" büntetik Hájos Zoltánt

2011. november 15. - 17:32 | Régió
DUNASZERDAHELY – A VMK előtti térfelújítással kapcsolatos hibák felelőseinek megkeresésére felállított ideiglenes képviselői bizottság javaslata szerint a polgármester mandátuma lejártáig a minimális alapbérét kaphatja meg, ami ugyanakkor nem is annyira alacsony, kb. 2 200 euró.

A bizottság határozati javaslata szerint a polgármester jelentős pénzügyi kárt okozott a városnak azzal a döntésével, hogy a revitalizálni kívánt teret még azelőtt átadta a kivitelezőnek, hogy szerződést kötöttek volna. Addig ugyanis nem köthettek szerződést, amíg a kivitelező kiválasztására kiírt pályázat ellenőrzését az illetékes szervek be nem fejezik. A kivitelező cég így mintegy félévig szerződés nélkül végezte tevékenységét a téren. 

Mint azt korábban írtuk, az ez idő alatt elvégzett munkálatok költségeit azonban a minisztérium nem téríti. Ez az összeg mintegy 314 ezer eurót tesz ki. Hájos Zoltán korábban elmondta, hogy e hiba miatt fontolgatta a lemondását is, de végül "csak" bocsánatot kért.

Mivel a kivitelező ugyanakkor kérte a pénzt az elvégzett munkákért, emiatt a városi költségvetést kellett módosítani (bővebben ITT) annak érdekében, hogy a munkálatokat egyáltalán hajlandó legyen folytatni.

A határozat értelmében a polgármester fizetése decembertől a törvény által megszabott minimumra csökken, ami kb. 2 222 eurót tesz ki. A polgármester fizetése július 1-től 3 356 euró volt, azt megelőzően 2 390 eurót keresett. A határozattal egyúttal felszólítják a város ellenőrző szerveit, hogy vizsgálják meg a polgármester döntését, egyúttal a döntést a Járási Ügyészség figyelmébe is ajánlják, mivelhogy közpénzekről van szó - tájékoztatta a Paramétert Ravasz Marián bizottsági elnök.

-para-