A gyermekotthon anyagi támogatást, a kis Real-szurkoló pedig focimezt kapott ajándékba

2011. november 29. - 17:02 | Régió
DUNASZERDAHELY – A Tenyerek polgári társulás szervezésében, a dunaszerdahelyi városháza, a Híd párt, valamint a megyei önkormányzat támogatásával valósult meg a Csillagok teérted elnevezésű szlovák-magyar-roma gyermekotthonok színházi fesztiválja.

Tatiana Grófová a polgári társulás elnöke, valamint munkatársa, Alexandra Dovičovičová közölték, hogy a fesztiválon mintegy 180 gyermek lépett fel az egyes gyermekotthonokból, összesen tegnap délig pedig kb. 1000 látogatója volt.

A Híd párt részéről meghívást kapott Nagy József környezetvédelmi miniszter, valamint Érsek Árpád közlekedésügyi, illetve Csicsai Gábor földművelésügyi államtitkár, akik anyagi támogatásban részesítették a Tenyerek polgári társulást.

Az eseményre meghívták a dunaszerdahelyi gyermekotthont már tavaly is támogató Dakó Sándor (Híd) városi képviselőt is, aki pedig az alkalmat megragadva egy különleges ajándékot adott át a helyi gyermekotthon egyik lakójának. "Oláh Lacika még korábban említette nekem, mi is volna a legszebb ajándék, amit karácsonyra szeretne kapni. Azt mondta, a Real Madrid középpályásától, Xabi Alonsótól szeretne egy aláírást. Felvettem a kapcsolatot egy fiatal hölggyel, aki egy magántársaságnál dolgozik stewardessként, és korábban ők is közreműködtek a focicsapat kínai turnéján, a lány pedig, aki egyébként szintén Dunaszerdahelyről származik, megkérdezte Xabi Alonsót, volna-e lehetőség egy ilyen kérés teljesítésére, a focista pedig nemcsak egy aláírást, de egy aláírt Real-mezt küldött a kisfiúnak" - fejtette ki a kérdésünkre Dakó Sándor.

Az akciót szervező polgári társulás kitűzöttt célja egyébként, hogy a gyermekotthonok lakóit felkarolja, és segítse elhelyezkedésüket, miután elhagyják ideiglenes lakhelyüket. Igyekeznek feltérképezni, milyen területen tehetségesek a fiatalok, és biztosítani számukra, hogy azon az úton haladhassanak tovább. Legközelebbi akciójuk Besztercebányán lesz december 1-jén 9.00-től.

-para-